Alex Muhring in gesprek met ConTech & PropTech

‘Zoncoalitie biedt vastgoedsector keuze en onafhankelijkheid’ schrijft VastgoedJournaal. Als één van de winnaars van de Provada Future Startup Battle is Zoncoalitie 4, 5 en 6 juni aanwezig op de Provada. General Manager Alex Murhing sprak hierover in een interview met Holland ConTech & PropTech voor VastgoedJournaal. Ook vertelde hij over het innovatieve concept dat achter de Zoncoalitie schuilgaat. Lees het gehele artikel van VastgoedJournaal hier.

 

Samenwerking met Holland ConTech & PropTech

“We willen zoveel mogelijk vastgoed partijen laten weten dat er sinds kort een mogelijkheid is om je onafhankelijk te laten adviseren.” antwoordde Alex Muhring op de vraag waarom Zoncoalitie zich heeft aangesloten bij Holland ConTech & PropTech. De stand op het Provada Future Plein is een mogelijkheid voor Zoncoalitie om vastgoedeigenaren te informeren. Het is namelijk vrijwel altijd mogelijk om vastgoed rendabel te verduurzamen door middel van zonne-energie.

 

Één van de winnaars van de Provada Future Startup Battle

Zoncoalitie kwam als één van de winnaars uit de Provada Future Startup Battle. De innovatieve werkwijze die schuilgaat achter Zoncoalitie is hier de reden voor. “Veel bedrijven willen verduurzamen. Zon op dak is een logisch stap qua rendement en wetgeving maar het is ook complex en abstract. Er komt veel bij kijken: financiering, technisch, juridisch en praktisch.”

 

“Men is druk, en heeft niet de expertise of tijd om alles helemaal zelf te regelen.

Zoncoalitie is een ervaren en volledig onafhankelijke partij in het bedenken

wat de beste structuur of oplossing is voor een bepaald type vastgoed.”

 

In een zonnestroom project kom je zo nu en dan obstakels tegen. Muhring verteld hoe Zoncoalitie deze obstakels oplost. “Men is druk, en heeft niet de expertise of tijd om alles helemaal zelf te regelen. Ook zijn ze vaak bang om een verkeerde beslissing te nemen. Zoncoalitie is een ervaren en volledig onafhankelijke partij in het bedenken wat de beste structuur of oplossing is voor een bepaald type vastgoed. We hebben alle expertise in huis om onafhankelijk te kunnen adviseren. Zo kan de cliënt de goede keuzes maken en deze goed beargumenteren aan investeerders.”

 

Team Zoncoalitie

Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroom projecten. Aan het roer staat Alex Muhring. Hij is na ruim 10 jaar actief te zijn geweest als bankier in Londen en investeerder in Oost-Europa gepassioneerd geraakt over zonne-energie. Het meest trots is hij dat het Zoncoalitie gelukt is om gemeente Amsterdam in beweging te krijgen. “Met het verkrijgen van een gunning voor de eerste 31 objecten uit de gemeentelijke vastgoedportefeuille is het startschot gelost voor de verduurzaming van de overige honderden objecten.” vertelde hij aan VastgoedJournaal. Lees hier meer over de 12.000 zonnepanelen die gemeente Amsterdam laat plaatsen in samenwerking met de Zoncoalitie.

 

General Manager Alex Muhring

“Er heerst een positieve sfeer op het kantoor van Zoncoalitie

en het geleverde werk wordt goed ontvangen:

dit zorgt dat we groeien.”

 

In een later gesprek vertelt Muhring dat hij ook trots is over het team wat zich dagelijks inzet voor de Zoncoalitie. “Slimme mensen uit de bancaire-, offshore- en IT-sector willen een bijdrage leveren aan een van de grootste uitdagingen van deze tijd, de energietransitie. Er heerst een positieve sfeer op het kantoor van de Zoncoalitie en het geleverde werk wordt goed ontvangen: dit zorgt dat we groeien.”

 

 

Bent u ook aanwezig op de Provada 2019? We zien u graag voor en kop koffie op onze stand!

We zijn te vinden in hal 11, stand 10, plek nummer 19.

Wilt u een afspraak met ons inplannen? Stuur ons een mail ovv Provada