Ontdek de voordelen van Solar Asset Management

verified_user-50px@1x Al meer dan 500 klanten gingen je voor 

verified_user-50px@1x Alles wat je nodig hebt voor je hele solar portfolio

verified_user-50px@1x Inzicht in financiële prestaties, technische status en duurzaamheid

verified_user-50px@1x Compliant met alle stakeholders

Aad rond-1Ik help je verder met de demo! - Adriaan Copper

* De demo is bedoeld voor zakelijk of commercieel vastgoed

Bekijk alle mogelijkheden

Eén loket

Altijd een werkend zonnestroomsysteem

Door het dashboard in de portal weet jij altijd of je solar assets optimaal werken. Je vindt er alle informatie van jouw zonne-systeem. Wij beheren namelijk de O&M-contracten voor je en zorgen dat reparaties en onderhoud ook worden uitgevoerd.

Financieel inzicht 2.0

In drie stappen jouw zonproject geregeld

Haalbaarheid high res

1. Haalbaarheidsstudie

Weet precies waar je aan toe bent voordat je start met jouw zonne-energieproject.

Nauwkeurige voorspelling van investeringen en opbrengsten

Onafhankelijk technisch rapport

Compleet project inzichtelijk via de portal

Matching high res

2. Matching & realisatie

Altijd een eerlijke en transparante aanbesteding via onze portal.

Keuze uit erkende aanbieders

Aantrekkelijke voorwaarden door concurrentie

Kortere doorlooptijden - snel aan de slag!

Analytics high res

3. Solar Asset Management

Onafhankelijk inzicht in prestaties en complete controle over alle zonnesystemen.

Het gehele solar portfolio inzichtelijk

Inzicht in financiële prestaties, technische status en duurzaamheid

Compliant met alle stakeholders

Meer dan 500 tevreden klanten beheren
hun zonnestroomtraject bij ons

Zoncoalitie ondersteunt vastgoedeigenaars door monitoring en onderhoud van hun zonnedaken verspreid door heel Nederland.

Bekijk Kazerne Uithoorn

Aanleiding en behoefte

Brandweerkazerne Uithoorn was één van de zeven objecten waar Zoncoalitie de Brandweer Amsterdam-Amstelland ondersteunde bij het verduurzamen. Elke kazerne werd voorzien van een passend PV-systeem.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende brandweerkazernes verzorgd. Ook hebben wij Brandweer Amsterdam-Amstelland geadviseerd over de de mogelijke financiële constructies voor het produceren van zonne-energie. Vervolgens hebben we samen gekeken naar de benodigdheden voor de verschillende PV-installaties en konden we op basis daarvan een gerichte uitvraag doen naar onze leden (aanbieders van zonne-energie). Uiteindelijk hebben we Janszon succesvol gekoppeld aan Brandweer Amsterdam-Amstelland om het zonnestroomproject te realiseren.

Vervolgens had de Brandweer Amsterdam-Amstelland behoefte aan meer inzicht in de financiële prestaties van de verschillende zonnesystemen in haar portfolio. Hierbij komt onze dienst Solar Asset Management goed van pas. Zoncoalitie beheert nu in totaal negen brandweerlocaties en de brandweer heeft de ambitie om in de toekomst meer kazernes toe te voegen en op termijn ook haar wagenpark van brandweerwagens te elektrificeren.

Bekijk BINK36

BINK36

Op het dak van BINK36 in Den Haag ligt 2700m2 aan zonnepanelen. BINK36 is een voormalig PTT-complex waar ondernemers en start-ups kantoorruimte huren. Er zijn veel verschillende units en uitstekende voorzieningen. En het gebouw is dankzij de zonnepanelen ook duurzaam!

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie kon BINK36 door middel van Solar Asset Management direct inzicht geven in zowel financiële berekeningen (besparingen, opbrengsten, rendementen) als de afwikkeling van de SDE-voorschotten. 

Zoncoalitie Solar Asset Management geeft je volledige controle over jouw zonnesystemen. Hoe zorg je ervoor dat aan de lopende voorwaarden in het O&M-overeenkomsten wordt voldaan? Hoe zit het met het bijhouden van financiële prestaties en doorlopende administratie met RVO, huurders en verzekeringspartijen? Solar Asset Management is het antwoord.

Lees de gehele casus. 

Technische prestaties 2.0
Analytics

Onafhankelijk inzicht in prestaties

Met Analytics krijg je een helder overzicht van financiële prestaties, technische status en duurzaamheid prestaties. Op basis van API's verzamelen wij gegevens van meters en uit andere hardware. Bekijk elk object apart, of je hele portfolio in één keer. 

Compliance en administratie

Alle documenten op één plek

Zoncoalitie beheert jouw documentatie van leveranciers, onderhoudspartijen, huurders/verhuurders, RVO en Scope 12. We nemen je het papierwerk uit handen. Het wordt veilig bewaard in jouw eigen dataroom.

Documentatie 2.0

Geen tijd voor een 30 min demo?

Krijg in 1 min een kijkje in de keuken van wat we op het gebied van Analytics voor je kunnen betekenen. In de complete demo gaan we graag dieper in hoe de gehele dienstverlening van Solar Asset Management van meerwaarde is voor jouw portfolio.

FAQ - veelgestelde vragen

Jij vraagt, wij draaien

Wat houdt de demo in?

In de demo Solar Asset Management (SAM) bieden wij een realistische weergave van een zonne-energiesysteem en stellen we je in staat om verschillende scenario's in te zien om de prestaties en winstgevendheid van het systeem te optimaliseren.

Waarom zou ik voor een demo kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een demo van een solar asset management platform zou kunnen kiezen, zoals:

  1. Verkenning van mogelijkheden: Een demo geeft je de mogelijkheid om het platform te verkennen en te zien wat het te bieden heeft. Dit kan je helpen bij het bepalen of het platform geschikt is voor jouw behoeften.

  2. Demonstratie van functies: Een demo geeft je de mogelijkheid om te zien hoe het platform werkt en welke functies het heeft. Dit kan je helpen om te begrijpen hoe het platform kan helpen bij het beheer van jouw zonne-energiesystemen.

  3. Vergelijking van platforms: Door verschillende demo's van solar asset management platforms te bekijken, kun je verschillende opties vergelijken en beslissen welk platform het beste bij jouw behoeften past.

  4. Besluitvorming: Een demo kan helpen bij het nemen van een beslissing over het al dan niet aanschaffen van een solar asset management platform. Het kan je helpen om te begrijpen hoe het platform kan bijdragen aan het verbeteren van het beheer van je zonne-energiesystemen en hoe het kan bijdragen aan een betere ROI.

  5. Communicatie met leveranciers: Een demo biedt de mogelijkheid om in contact te komen met leveranciers en vragen te stellen over het platform. Dit kan helpen bij het bepalen van de betrouwbaarheid en reputatie van het bedrijf dat het platform aanbiedt.

Kortom, een demo van een solar asset management platform kan je helpen om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden en functies van het platform, en kan je helpen bij het nemen van een beslissing over het al dan niet aanschaffen ervan.

Wanneer kan ik de demo inplannen?

Als je het formulier invult, krijg je een mail met daarin een planning link. Met deze link kan je zelf een demo plannen wanneer het jou het beste uit komt.

Blog

De 10 meestgestelde vragen over Solar Asset Management

Solar Asset Management, ofwel het beheren van zonnesystemen, is een complex vraagstuk.  Dat zijn niet alleen technische zaken maar ook fiscale, juridische en financiële aspecten. Wij beantwoorden de meestegestelde vragen voor je.