Projecten

XIOR Student Housing

Er is weer een mooi project opgeleverd: Op het dak van XIOR Student Housing in Maastricht liggen nu 894 panelen! Voor dit dak is in het najaar van 2020 de SDE+ beschikking is aangevraagd.


 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-devcon-840x473 klanten-xior-250x141

 

Aanleiding en behoefte

Er is weer een mooi project opgeleverd: Op het dak van XIOR Student Housing in Maastricht liggen nu 894 panelen! Voor dit dak is in het najaar van 2020 de SDE+ beschikking is aangevraagd.

Door middel van een gedegen projectvoorbereiding heeft Zoncoalitie duidelijk het potentieel van dit gebouw onderzocht en uitgewerkt. Zo kon de eigenaar goed overzien wat zon op dit dak inhoudt. Het project is vervolgens met de volledige projectrapportage uitgezet onder de leden van de Zoncoalitie. Hierop zijn in het voorjaar van 2021 verschillende aanbiedingen binnengekomen en heeft de eigenaar vervolgens voor Devcon Ecosystems gekozen. In de zomer van 2021 is de bouw gestart en het systeem is afgelopen maand voor oplevering onderworpen aan een 3rd party SCIOS Scope 12 Audit, om zeker te zijn dat er aan de kwaliteitseisen wordt voldaan. De cliënt is tevreden met het proces en Zoncoalitie zal komende tijd het beheer op zich nemen. Zo komen alle partijen samen op de beste wijze tot hun recht!

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie adviseerde XIOR over de potentiële verdiensten en mogelijkheden omtrent PV-installaties. Daarnaast verzorgde we de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies. Nadat we grondig hadden kortgesloten wat er allemaal nodig was, konden wij opzoek gaan naar een geschikte aanbieder. Zo hebben wij een van onze leden, Devcon Ecosystems, kunnen koppelen aan XIOR Student Housing om hun studentenwoningen in Maastricht te voorzien van zonnepanelen.

 

Resultaat

Op het dak van het gebouw in Maastricht, heeft Devcon Ecosystems succesvol de plaatsing van zonnepanelen verzorgd.

• 894 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 357,6 kWp

Gerelateerde artikelen