Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed

Zonne-Energie is een complex en abstract onderwerp. SDE+ subsidie is vereist voor rendementsoptimalisatie met Zonne-Energie. De Zoncoalitie heeft in samenwerking met VastgoedMarkt een whitepaper ontwikkeld over dit onderwerp.

 

In het nieuwe whitepaper wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van zonnepanelen en wat het belang is van een gedegen projectvoorbereiding. We vertellen welke structuren er allemaal mogelijk zijn en hoe de waarde van uw vastgoed kan worden verhoogd als gevolg van het toepassen van zonne-energie. Ook gaan we dieper in op de SDE+ subsidie en de kansen die het biedt voor vastgoedeigenaren. Tot slot vertellen we over Zoncoalitie en wat zij voor u als vastgoedeigenaar kan betekenen. Het volledige whitepaper kunt u onderaan deze pagina downloaden.

 

“ Investeren in zonne-energie zorgt voor rendementsoptimalisatie van bestaand vastgoed”

 

 

STIMULERING DUURZAME ENERGIEPRODUCTIE “SDE+”

De verwachting is dat zonnepanelen verplicht worden op alle daarvoor geschikte daken. Nederlandse banken hebben reeds aangegeven vastgoed met een energielabel D of lager niet langer te willen financieren vanaf 2023. Institutionele bellegers wegen de verduurzaming van vastgoed vaker mee in hun investeringsbeslissingen. Pioniers die nu kiezen voor zonnepanelen, lopen voor op de steeds strenger wordende regelgeving en institutionele beleidskaders.

De praktijk wijst uit dat zonnepanelen een hogere huurwaarde en bezettingsgraad oplevert voor het vastgoed. Het is evident dat de taxatiewaarde hierdoor stijgt. Ook is duurzaam vastgoed makkelijker en scherper te (her)financieren. Deze inverdieneffecten maken een investering in zonne-energie extra aantrekkelijk. Bovendien gaan daken voorzien van zonnepanelen langer mee, wat scheelt in het onderhoud.

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. In 2018 zijn er twee openstellingsrondes, een in het voorjaar, waarvan de beoordeling van de aanvragen zijn afgerond. De tweede opstellingsronde loopt van 2 oktober tot 8 november en omvat drie fases. Het budget voor de SDE+ najaarsronde 2018 bedraagt 6 miljard euro.

 

 

“Zorg dat u goed voorbereid gebruikmaakt van de SDE+ regeling en streef daarmee rendementsoptimalisatie op uw vastgoed na”

 

 

SDE+ aanvragen is complex en vereist goede voorbereiding

Het doen van een aanvraag is complex. Hiervoor zal de aanvrager legplannen, exploitatiemodellen en financiële onderbouwing moeten aanleveren. Het moment van indienen van de aanvraag is een belangrijk aandachtspunt. Tijdens de gefaseerde openstelling loopt het subsidiebedrag per fase op. Wacht u met indienen tot de derde fase, dan wordt het voordeel hoger, maar daarmee stijgt het risico dat het budget uitput en u misgrijpt. Het moment van indienen is dus medebepalend voor de hoogte van het voordeel. Een gedegen en onafhankelijke projectvoorbereiding helpt bij het bepalen van het fasebedrag. 

 

 

 

Bekijk hier de whitepaper

 

 

 

De Zoncoalitie adviseert diverse vastgoedpartijen en -fondsen vrijblijvend en onafhankelijk met zonne-energieprojecten. Meer weten? Ook vrijblijvend advies en/of een quickscan voor uw vastgoed aanvragen? Neem contact op  en/of meld u hieronder aan voor het Seminar Zon Op Grootzakelijk Vastgoed 12 september in Hotel Okura. 

 

 

12 September SEMINAR ZON-OP-GROOTZAKELIJK-VASTGOED

De Zoncoalitie organiseert in samenwerking met ING bank en Eversheds Sutherland op 12 september voor de tweede keer dit jaar het seminar “Zon-Op-Grootzakelijk-Vastgoed” in Hotel Okura, Amsterdam. Aan dit seminar zijn geen kosten verbonden en is alleen toegankelijk  voor eigenaren van vastgoed.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave