Over Zoncoalitie

Wie zijn we

Aanvankelijk is vereniging de Zoncoalitie geïnitieerd door Gemeente Amsterdam en Alliander, onder de vlag van Amsterdam Smart City. Het realiseren van een miljoen zonnepanelen zet Nederland weer op de kaart in de transitie naar groene energie. Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. We helpen bedrijven met grote daken, vastgoedfondsen en gemeenten in heel Nederland bij de ontwikkeling van zonnestroom op daken van 500M2+.

 

Vastgoed eigenaren in Nederland worden zich bewuster van de voordelen van hernieuwbare energie. Wet en regelgeving om groene energie te stimuleren (de SDE+ subsidie) maakt het rendabel om een steentje bij te dragen. Een win-win situatie dus! Ook is het rendement van zonnepanelen op vastgoed vrijwel altijd positief. Het is onze missie om zonne-energie de norm te maken op commercieel en maatschappelijk vastgoed.

Over Zoncoalitie

Wat doen we

Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel. Ook helpen we vastgoed eigenaren bij de financiering, de juridische en fiscale aspecten. Wij leggen de verschillende opties voor, de vastgoedeigenaar kiest. Zoncoalitie blijft adviseur gedurende het gehele traject.

 

Ook voor aanbieders van zonne-energie die lid zijn van Vereniging de Zoncoalitie is deze aanpak voordelig. We vragen enkel offertes uit aan leden voor daken die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Met andere woorden: een win-win situatie voor zowel zonnestroom aanbieder als vastgoedeigenaar!

Wij zorgen voor:

SDE+ Subsidieaanvraag

 Technische haalbaarheidsstudies

Vergelijkbare en concurrerende offertes

Wij adviseren over:

Keuze exploitatiemodel

Financiering

Juridische en fiscale aspecten

Team Zoncoalitie

Aan het roer van Zoncoalitie staat Alex Muhring, die na ruim tien jaar actief te zijn geweest als bankier in Londen en investeerder in Oost-Europa gepassioneerd is geraakt over zonne-energie. Hij zag een opening om Nederland op de kaart te zetten in haar transitie naar groene energie. Door zijn achtergrond in de financiële sector weet hij wat nodig is om de opbrengst voor een zonnestroom project te maximaliseren. Daarna vormde hij Team Zoncoalitie.

 

Het team bestaat uit slimme mensen uit de bancaire-, offshore- en IT-sector. Het zijn starters met goede papieren die via het onafhankelijke platform een substantiële bijdrage kunnen leveren aan een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Er heerst een positieve sfeer op het kantoor van Zoncoalitie en het geleverde werk wordt goed ontvangen: dit zorgt dat het platform groeit. Kijk hier voor een overzicht van Team Zoncoalitie.