SDE Deadline Zoncoalitie

SDE+ subsidie deadline voor financiering van zonnestroom projecten

Nederland zal de komende vijf jaar 12.9 Gigawattpiek aan zonnepanelen plaatsen. Dit vermeldt Wood Mackenzie in een onderzoeksrapport over de Europe Solar PV Market 2019. De markt voor zonne-energie groeit. Dit heeft gevolgen voor de vastgoedeigenaar: voor het hoogst haalbare rendement op uw zonnestroom project is het van belang komende subsidie ronde niet aan u voorbij te laten gaan. Neem vóór 29 oktober contact op voor het indienen van een SDE machtiging. Mis de SDE deadline niet!

 

Wat gaat er veranderen

De Stimulering Duurzame Energie+ subsidie gaat veranderen: komende ronde is de laatste in de huidige vorm. Ten eerste krijgt de subsidie een nieuwe naam (SDE++). Ten tweede verschuift de nadruk voor het verschaffen van de subsidie naar CO2-reductie. En ten derde wordt ze in één ronde uitgereikt in plaats van twee. Lees in ons artikel hier meer over wat deze veranderingen voor de vastgoedeigenaar betekenen. Samengevat: er komt minder subsidie beschikbaar voor zonnestroom projecten. Maar de zonne-energie markt groeit door.

Nu instappen is de voordeligste optie voor de vastgoedeigenaar

Er valt een hoop rendement te behalen in het verduurzamen van vastgoed. Daarom is het voor uw zonnestroom project van belang deze laatste SDE+ ronde niet aan u voorbij te laten gaan. Mis de SDE deadline niet! Heeft u een Nederlandse vastgoed portefeuille en belangstelling in zonne-energie op uw daken? Mis de deadline van 14 oktober niet. Naar verwachting groeit de Europese markt naar 250 Gigawattpiek aan zonne-energie. En Nederland groeit met 12.9 Gigawattpiek net zo hard mee. Lees er meer over in het artikel van Solar Magazine.

 

“Heeft u een Nederlandse vastgoed portefeuille en belangstelling in zonne-energie op uw daken? Neem vóór 29 oktober contact met ons op.”

 

Zoncoalitie helpt met de subsidie aanvraag

Een succesvol zonnestroom project begint bij het aanvragen van subsidie. Zoncoalitie zorgt dat uw subsidieaanvraag goed verloopt, maakt hierna een technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel. We helpen u ook bij de financiële, de juridische en fiscale aspecten. Wij leggen de verschillende opties voor, u kiest. Meer weten?

 

Neem contact op!

Of bel direct naar: +31 20 73 72 50 6