Heeft u al een SDE + subsidie?

Dan is er geen tijd te verliezen!

 

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE +) subsidie is voor zakelijke grootgebruikers van elektriciteit. Hiermee stimuleert de Nederlandse overheid het opwekken van duurzame energie. Bedrijven die zelf energie gaan produceren komen in aanmerking voor deze subsidie. Heeft u al een SDE+ subsidie? Dan heeft u beperkte tijd om het zonnestroom project te realiseren. Een gerealiseerd project houdt in dat alle panelen op het dak liggen en er een melding is gemaakt bij het RvO. Gemiddeld duurt dit gehele traject 12 tot 18 maanden.

Een SDE + subsidie heeft een houdbaarheidsdatum

Een verstrekte SDE+ subsidie heeft een houdbaarheidsdatum: het zonnestroom project moet opgeleverd zijn vóór deze datum om de verkregen subsidie te kunnen benutten. Bent u te laat, dan loopt u dit geld mis. Tot 2019 was het mogelijk om opnieuw subsidie aan te vragen. Echter is dit nu verleden tijd: de SDE+ subsidie bestaat niet meer. Bent u al in het bezit van een SDE subsidie voor uw zonnestroom project? Dan is het nu tijd voor actie!

Waarom een goede projectvoorbereiding laten doen

Het is belangrijk de installatie van zonnepanelen goed voor te bereiden. Zaken als de draagkracht van het dak, de mogelijkheden van het elektrisch in-koppelen – kan de opgewekte energie een directe bestemming krijgen of worden terug geleverd aan het net? En wat is de capaciteit? – en het dak onderhoud bepalen in sterke mate de uitgangspunten en dus uiteindelijk de opbrengst van het te realiseren systeem. Een goede voorbereiding voorkomt dat zich op een later moment problemen voordoen of dat er een onvoorziene rekening op tafel komt te liggen. Zo blijft de doorlooptijd laag!

Wat staat u te doen

Het traject van zonnepanelen kan lang duren. Maar dit hoeft natuurlijk niet! Met de juiste begeleiding en advies kunt u snel een passende aanbieder vinden die het zonnestroom project vóór het verlopen van de SDE subsidie oplevert. Zo blijft het financiële rendement van uw zonnepanelen het hoogst. Als onafhankelijk platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroom projecten is Zoncoalitie de perfecte partner voor uw traject. Met een vereniging van 25 aanbieders van zonne-energie en een groot netwerk aan samenwerkingen hebben we alles in huis voor een snel en passend traject.

 

Neem contact met ons op en we helpen u direct verder.

Gemeente Amsterdam

sde bezitter zonnepanelen

Heeft u een pand in de Gemeente Amsterdam? Dan hebben we goed nieuws.

 

Zoncoalitie en Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen om vastgoed eigenaren met grote daken nét dat extra zetje over de drempel naar zonne-energie te geven. Ben u vastgoed eigenaar met een groot dak in Amsterdam en voorzien van een SDE+ beschikking? Dan kunt u op kosten van de gemeente een projectvoorbereiding bij Zoncoalitie aanvragen. Zo stimuleren we verduurzaming van de stad én gaan er geen financiële voorzieningen verloren. Lees er meer over in het nieuwsartikel! Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@zoncoalitie.nl.