Zoncoalitie - Zonne-energie? Groot dak? Mis de SDE+ deadline niet!
923
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-923,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
zonnepanelen grootzakelijk vastgoed

SDE+: welk deel van de €6 miljard subsidie gaat naar uw vastgoed?

De subsidie Stimulering Duurzame Energie is een productie subsidie en geldt voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals zon. Deze subsidie wordt uitgekeerd voor een periode van 15 jaar. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De Zoncoalitie doet aanvragen voor grootzakelijke- en maatschappelijke vastgoed-eigenaren. Voor deze ronde nemen we aanvragen tot uiterlijk 10 oktober in behandeling. Stuur een ingevuld machtigingsformulier naar ons toe, en wij verzorgen op de juiste manier uw SDE+ aanvraag.

 

De volgende SDE+ ronde vindt plaats in maart 2019. Vooraf aan deze ronde organiseren wij tevens voor de derde keer een Seminar over zonne-energie, specifiek voor grootzakelijk vastgoedbezitters, beheerders en portefuillehouders. U kunt zich hier aanmelden voor dit Seminar, 12 februari in Hotel Okura.

Neem contact op

Wat betekent dit voor u als vastgoedeigenaar?

Als eigenaar van grootzakelijk of maatschappelijk vastgoed is deze regeling het startpunt voor zonne-energieprojecten. De SDE+-subsidie vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode van 15 jaar. Hiermee krijgen projecten in de grootzakelijke markt aantrekkelijk rendement.

 

Het moment van indienen is medebepalend voor de hoogte van het voordeel. Er is een gefaseerde openstelling, waarbij het subsidiebedrag per fase oploopt. Naarmate u tot de derde fase wacht wordt het voordeel hoger, maar stijgt ook het risico dat het budget op is en u misgrijpt. De Zoncoalitie helpt bij het bepalen van een realistisch inschrijfbedrag, waarmee de kans op toekenning van de subsidie vergroot wordt.

Bent u huurder/gebruiker?

Als huurder van vastgoed is er ook een mogelijkheid om het dak te benutten voor het opwekken van zonne-energie. Door middel van een toestemmingsverklaring kan de eigenaar van het vastgoed toestemming verlenen om het dak hiervoor te gebruiken. U kunt hiervoor de SDE+-subsidie door ons laten aanvragen.

Eerst subsidie, dan concreet plan

Op het moment dat SDE+-subsidie bij de RVO wordt aangevraagd, hoeft u nog niet te weten hoe u zonne-energie op uw dak gaat realiseren. Dat komt na de toekenning van de subsidie, om realisatische projectvoorbereiding en matching met aanbieders te realiseren. U kunt dus zonder concreet plan SDE+ laten aanvragen. Om dit te kunnen doen hebben wij een ingevulde machtiging nodig. Wij vragen dan kosteloos en vrijblijvend de SDE+-subsidie aan op naam van de vastgoedeigenaar en nemen het aanvraagproces helemaal voor u uit handen. Toegekende SDE+-subsidie blijft hiermee in handen van de eigenaar van het vastgoed.

1. Informeren

We informeren over de mogelijkheden en selecteren de opties die het best aansluiten bij uw situatie en wensen. We wijzen u op alle voordelen die het opwekken van zonne-energie met PV-panelen voor uw vastgoedportefeuille heeft en welke investeringsstructuur het beste past bij uw wensen.

2. SDE+ Aanvraag

Voor grote daken is de SDE+-subsidie een vereiste. Met een machtiging vragen wij kosteloos de SDE+-subsidie aan op naam van de vastgoedeigenaar. Alle documenten die nodig zijn voor de aanvraag worden door ons verzorgd, de toegekende SDE+-subsidie blijft in eigendom van de vastgoedeigenaar.

3. Projectvoorbereiding

We maken een projectmap met alle informatie die een aanbieder nodig heeft om een accurate offerte te maken. Wij helpen met checks voor dakbedekking, draagkracht, gebruikersprofiel, aansluitwaarde, verzwaringen, advies m.b.t. tot juridische structuren en financieringen.

4. Matching

Door de projectvoorbereiding bieden alleen de aanbieders die goed passen bij uw profiel een offerte aan. U kunt dan de voor u meest gunstige aanbieder kiezen en u komt beslagen ten ijs!

Vragen?

Heeft u nog vragen over technische, juridische of financiële aspecten van zonne-energie voor uw vastgoed? Of specifiek over het aanvragen van de SDE+-subsidie? Neem contact met ons op. U kunt bij ons tevens geheel vrijblijvend een professionele Quickscan van uw vastgoed aanvragen.