Team Zoncoalitie Alex Muhring

Alex Muhring

Directeur

Alex Muhring staat aan het roer van Zoncoalitie. Na ruim tien jaar actief te zijn geweest als bankier in onder meer Londen en als investeerder in Oost-Europa is hij gepassioneerd geraakt over zonne-energie. Door zijn achtergrond in de financiële sector weet hij wat nodig is om de opbrengst van een zonnestroom project te maximaliseren voor de vastgoed eigenaar. Mensen focussen vaak op het kosten aspect bij realisatie van zonne-energie projecten, waarbij Alex het als inspirerend ervaart om ze op de besparing van kosten te wijzen. Zonne-energie is namelijk in de regel goedkoper dan reguliere (grijze) energie en zou dus als zodanig worden overwogen.

Team Zoncoalitie Robert ten Broek

Robert Ten Broek

Operationeel Directeur

Robert ten Broek is Operationeel Directeur bij Zoncoalitie. Hij is hiervoor actief geweest bij Ampelmann Operations waar hij verantwoordelijk was voor verschillende offshore-projecten in Europa en Zuid-Amerika. Hij geeft leiding aan de afdeling voor haalbaarheidsstudies en aanbestedingen. Door zijn ervaring in de duurzame energiesector heeft hij een grote hoeveelheid kennis en daarmee wordt ieder project van SDE-aanvraag tot aan realisatie begeleid tot succesvolle zonnestroom installaties.

Team Zoncoalitie Adriaan Copper

Adriaan Copper

Commercieel Directeur

Adriaan Copper is Commercieel Directeur bij Zoncoalitie. Ruim twaalf jaar is hij actief geweest in leidinggevende Commodity Finance en Asset Based Finance functies bij o.a. ABN AMRO en Rabobank in binnen en buitenland. Als gecertificeerd Solar Specialist en Energie Transitie Masterclass alumnus van de Erasmus Universiteit heeft hij zich de afgelopen jaren thuis gemaakt in klimaat en duurzaamheid vraagstukken om zo klanten optimaal te kunnen adviseren en begeleiden bij het realiseren van hun zonnestroom projecten.

Monique Febus

Marketing Manager

Monique Febus is Marketing Manager bij Zoncoalitie en verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie, oa. Social Media, PR en het organiseren van events. Monique heeft zes jaar werkervaring in de IT en (online) marketing branche en wil nu haar opgedane werkervaring en kennis inzetten voor het versnellen van de energie transitie.   

Team Zoncoalitie Teun Doggenaar

Teun Doggenaar

Project Manager

Teun Doggenaar buigt zich over de Acquisitie en Projectrapportages van elk zonnestroom project. Ook is hij vaak op het dak te vinden voor constructieonderzoek. Zijn achtergrond in Civiele Techniek is onmisbaar bij het verduurzamen van vastgoed. Hij haalt er veel (duurzame) energie uit om klanten op deze manier bij te staan en gezamenlijk bij te dragen aan de energie transitie.

Team Zoncoalitie Merlijn Schippers

Merlijn Schippers

Project Manager

Merlijn Schipper buigt zich over de Acquisitie en Projectrapportages. Hij is vaak te vinden in het archief om constructietekeningen te onderzoeken. Op het moment is hij bezig met het afronden van zijn studie Aarde en Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam: hier richt hij zich op duurzame-energie. Met zijn enthousiasme en kennis over de Nederlandse energie sector is Merlijn een perfect aanspreekpunt binnen het Zoncoalitie Team.

Team Zoncoalitie Pien Spekreijse

Pien Spekreijse

Business Development Manager

Pien Spekreijse houdt zich bezig met het onderhouden van de online platformen. Ze heeft haar studies Future Planet Studies en Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam afgerond in de richting duurzame energie en is bezig met een specialisatie in Data Science. Met deze combinatie aan kennis wil ze graag bijdragen aan de duurzame energie transitie, een onderwerp wat haar erg naar het hart ligt!

Team Zoncoalitie Justing Mulder

Justin Mulder

Project Manager

Justin Mulder is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft met de master Systems & Control. Hier hield hij zich bezig met het ontwikkelen van een cash-flow forecast methode in samenwerking met PwC. Met zijn achtergrond in Finance, Sales en Techniek is hij zeer waardevol voor het Zoncoalitie Team.

Susan De Grijp

Sr. Partnership Manager

Susan de Grijp is Sr. Partnership Manager. Ze helpt gemeentes bij het versnellen van zon-op-dak in hun regio. Tevens is ze het aanspreekpunt van het bestuur van Vereniging de Zoncoalitie. Ze heeft vijftien jaar ervaring in marketing en business development bij oa. Google en diverse start-ups en scale-ups. Deze ervaring zet Susan in bij organisaties in Duurzaamheid en Technologie om ze te laten groeien en te professionaliseren.

Team Zoncoalitie Christian Clem

Christian Clem

Business Development Manager

Christian Clem richt zich op bedrijfsontwikkeling, strategie en het aantrekken van kapitaal. Hij werkte vijf jaar bij solar startups in de VS, waar hij verantwoordelijk was voor grootschalige schaalvergroting en transacties van zonnestroom projecten. Voordat hij de zonne-energiesector inging, werkte hij in de investerings- en bankwereld, onder andere bij J.P. Morgan. Hij heeft een MBA in Finance van the University of Tampa. Christian heeft bewust gekozen voor de duurzame energie branche, omdat hij fundamenteel gelooft in het belang van duurzaamheid en het mitigeren van de klimaatverandering over de hele wereld.

Joost Musters

Project Manager

Joost Musters is Project Manager bij Zoncoalitie. Met zijn ervaring bij de realisatie van commerciële zonnestroom projecten maar ook in business development heeft hij alle kwaliteiten om voor onze klanten de projecten turnkey op te leveren. Zijn ervaring in de groene-energiesector gaan gepaard met enthousiasme voor duurzaamheid. Met zijn oog voor operationele efficiëntie is hij een aanwinst voor Team Zoncoalitie.

Robert de Wit

Client Manager

Robert de Wit is Client Manager bij Zoncoalitie en verantwoordelijk voor new business. Als professional is hij zijn carrière begonnen in de vastgoedsector. Om bij te dragen aan de energietransitie is hij overgestapt naar een rol als projectleider binnen de duurzame energiesector. In zijn rol bij een beleggende projectontwikkelaar zet hij zich in om de energie van datacenters optimaal te benutten en te verduurzamen. Robert is opgeleid tot makelaar en heeft daarnaast een Masteropleiding in Management. Door het genereren van nieuwe kansen voor zonnestroomprojecten wilt hij met het team van Zoncoalitie de energietransitie versnellen!

Charlie Groenewegen

Project Manager

Charlie Groenewegen is Project Manager en richt zich op de ontwikkelingen bij het opslaan van duurzame energie. Hij is bezig met het afronden van de MSc Sustainable Energy Technology aan de Technische Universiteit van Delft. Zijn kennis over duurzame energie neemt hij mee in het team.

Meer weten over Zoncoalitie? Lees hier meer over wat we doen!