Onderdeel van het onafhankelijke platform is Vereniging de Zoncoalitie. Deze heeft als doel het stimuleren van de markt voor zonne-energie, zowel als het genereren van potentiƫle klanten voor haar leden. Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel. Een uitgebreide uitleg over de werkwijze is hier te vinden.

 

Vervolgens gaat er een gerichte uitvraag richting leden van de vereniging. Deze leden bestaan uitsluitend uit aanbieders van zonne-energie. Op dit moment hebben 24 aanbieders zich aangesloten bij de vereniging. Vergelijkbare offertes van de leden komen terug bij Zoncoalitie, en de klant kan de best passende aanbieder kiezen.

 

Zoncoalitie informeert vastgoedeigenaren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van zonnestroom, en vraagt enkel offertes uit aan leden voor daken die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Met andere woorden: een win-win situatie voor zowel zonnestroom aanbieder als vastgoedeigenaar!

 

Logo Zoncoalitie

Bent u geĆÆnteresseerd om lid te worden van de vereniging?

Onderaan de pagina kunt u een overzicht van de reeds aangesloten aanbieders vinden. Is uw bedrijf gecertificeerd aanbieder of installateur van zonne-energie en heeft u interesse om meer te weten over Vereniging de Zoncoalitie? Neem dan contact met ons op.

Kwaliteitskeurmerken

Installateurs die lid zijn bij Vereniging de Zoncoalitie zijn aangesloten bij zonnestroom kwaliteitskeurmerken VCA/EBN en InstallQ (Fusie van Sterkin en KvINL). Ook Zonnekeur is een kwaliteitskeurmerk waar veel leden aan voldoen. Daarnaast zijn de meeste lid van brancheorganisaties zoals Holland Solar en Techniek Nederland. Deze keurmerken met bijbehorende kwaliteitsnormen en minimale garantietermijnen op de geleverde zonnesystemen bieden klanten inzicht in de kwaliteit van geleverde zonne-installaties en het onderliggende elektrotechnische ontwerp conform Nederlandse industrie normen voor elektrotechnische installaties zoals de NEN1010 zodat deze hiermee ook aan de kwaliteitsvereisten van verzekeraars en financiers voldoen.

VCA/EBN

VCA/EBN is een Nederlandse branchenorm voor projectmanagers en installateurs van installatiebedrijven met focus op de veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten van de installatiewerkzaamheden. Deze naleving wordt getoetst door het onderzoeksbureau EBN door middel van voorschriften en een periodieke controle op naleving. Lees hier meer informatie.

InstallQ

InstallQ is een fusie van KvINL (‘Kwaliteit voor Installaties Nederland’) en Sterkin. Dit Nederlands keurmerk voor installateurs ziet toe op de kwaliteit van geleverde technische (zon)installaties. Als onderdeel van dit keurmerk garanderen installateurs onder meer dat hun installaties en ontwerpen voldoen aan alle vereisten uit het Bouwbesluit. Lees hier meer informatie.

Een overzicht van aanbieders die zijn aangesloten bij Vereniging de Zoncoalitie:

Vereniging Zoncoalitie Amstelius

Vereniging Zoncoalitie Rooftop Energy

Vereniging Zoncoalitie Solnet

Vereniging Zoncoalitie Beter Duurzaam

Vereniging Zoncoalitie Eigenenergie.net

Vereniging Zoncoalitie Greenchoice

Vereniging Zoncoalitie SolarGreenPoint

Vereniging Zoncoalitie Zon&co

Vereniging Zoncoalitie Devcon

Vereniging Zoncoalitie Ecostroom

Vereniging Zoncoalitie JansZon

Vereniging Zoncoalitie Solaris Industria

Vereniging Zoncoalitie Sunforce

Vereniging Zoncoalitie Zonnefabriek

Vereniging Zoncoalitie Engie

Vereniging Zoncoalitie Solarpartners

Vereniging Zoncoalitie Switch Energy

Vereniging Zoncoalitie green4energy