Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op?

Doe de gratis vastgoedscan en ontvang

verified_user-50px@1x Een gratis legplan van jouw dak inclusief business case*

verified_user-50px@1x Transformeer het dak tot een zonnedak 

verified_user-50px@1x Vertrouw op onze expertise - al meer dan 110MWp opgewekt

verified_user-50px@1x Overzicht tijdens het hele traject met de Zoncoalitie-portal

Alex rondIk help je verder met de vastgoedscan! - Alex Muhring

* De vastgoedscan is bedoeld voor zakelijk of commercieel vastgoed

Doe de gratis vastgoedscan

Technisch rapport

Tot in de puntjes uitgezocht

Met de vrijblijvende gratis vastgoedscan krijg je eerst een beeld wat jouw dak oplevert. Als dit je bevalt, dan kijken we naar de haalbaarheid van jouw zonproject. Bij het bepalen van de haalbaarheid van het project nemen we alle aspecten en stakeholders van het vastgoed mee. Zo komen we tot een compleet technisch rapport. Hierin houden we bijvoorbeeld rekening met netcongestie, de eisen van de vastgoedverzekeraar, de levensduur van dakbedekking, constructieve veiligheid en inpassing in bestaande installaties in het gebouw. Dit rapport in de portal voorkomt dat je later voor verrassingen komt te staan.

Technische rapportage-1

In drie stappen jouw zonproject geregeld

Haalbaarheid high res

1. Haalbaarheids-studie

Nauwkeurige voorspelling van investeringen en opbrengsten

Onafhankelijk technisch rapport

Compleet project inzichtelijk via de portal

Matching high res

2. Matching & realisatie

Keuze uit erkende aanbieders

Aantrekkelijke voorwaarden door concurrentie

Kortere doorlooptijden - snel aan de slag!

Analytics high res

3. Solar Asset Management

 

Optimaal rendement per locatie

Overzicht van energiestromen

EPC- en O&M-documentatie - constant compliant

Meer dan 500 tevreden klanten startten 
hun zonnestroomtraject bij ons

Wanneer mogen we jouw daken inschakelen voor groene energie?

Bekijk Tica Trends & Trade

Aanleiding

TICA Venlo is een lifestyle-groothandel in Noord-Limburg, op de rand van de Duitse grens. Deze cash-and-carry van 20.000 m² is gevestigd op het Flora Trade Parc. Het assortiment is afgestemd op interieurprofessionals en detaillisten in de home-, gift- , garden- fashion en lifestylebranche. TICA heeft er als huurder van dit pand voor gekozen om zelf te investeren in zonnepanelen.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft in opdracht van TICA Venlo een haalbaarheidsstudie uitgevoerd, op basis waarvan doelgericht kon worden gezocht naar een geschikte uitvoerder van dit project. Het matchingsproces vond plaats op ons platform van 25+ aanbieders van zonne-energie. TICA werd al snel gekoppeld aan Lens, waarna de zonnestroominstallatie succesvol werd gerealiseerd. 

Resultaten

solar-panels-icon  956  zonnepanelen

power-icon Vermogen  382,4 kWp

Bekijk Union Container Services

Aanleiding 

Union Container Services bevindt zich op het CoDo terrein in Amsterdam Noord. Zoncoalitie heeft samen met de gemeente Amsterdam een gebiedsgerichte aanpak uitgerold. Dit houdt in dat ondernemers op kosten van de gemeente de projectrapportage door Zoncoalitie kunnen laten verrichten. Union Container Services heeft dit aanbod met beide handen aangepakt.  

Onze ondersteuning en oplossing

Van SDE-aanvraag tot aan de realisatie, Zoncoalitie is van begin tot eind bij het project betrokken geweest. Naast de SDE-subsidie, is er ook een beroep gedaan op het Duurzaamheidsfonds. In dit traject heeft Zoncoalitie ook ondersteund in het verstevigen van het dak. Op deze wijze is een kwalitatief hoogwaardig systeem eenvoudig te realiseren. De kennis en ervaring die Zoncoalitie staat daarvoor garant. 

Resultaat

solar-panels-icon 624 zonnepanelen

power-icon 250 kWp aan vermogen

Scenariomodel-2
scenariomodel

Van complex naar eenvoudig

Gevoed door de uitkomsten uit het technisch rapport leidt dit tot een concrete voorspelling van de opwek en besparingen. Met dit overzicht van verwachtingen voor jouw zonne-energieproject in de portal. Door onze slimme scenario engine en de jarenlange ervaring van onze projectontwikkelaars weet je gedurende het traject steeds wat de impact is van de keuzes die je maakt. 

Kom er eerst achter hoeveel € het dak van jouw bedrijfspand oplevert, gebruik onze gratis vastgoedscan!

Tendermodel

Altijd de juiste fit

Als je na de vastgoedscan een haalbaarheidsstudie hebt laten uitvoeren, ben je klaar om jouw dak aan te besteden. Door projecten met heldere voorwaarden uit te vragen ontvang je concurrerende offertes in onze portal. Wij scoren de aanbieders op alle criteria die jij van belang vindt voor jouw zonnestroomproject. Welke is het meest geschikt, wie heeft de beste voorwaarden? Zo vergelijk je appels met appels en kun je je keuze onderbouwen met een transparant overzicht. Een aanbieder toevoegen die nog niet bij Zoncoalitie is aangesloten, is natuurlijk geen probleem.

Header Matching-1
FAQ - veelgestelde vragen

Jij vraagt, wij draaien

Wat is een vastgoedscan?

Een vastgoedscan bestaat uit een legplan van jouw dak en een scenariomodel met business case wat jouw dak oplevert. 

Waarom zou ik voor een vastgoedscan kiezen?

Door de actuele hoge energieprijzen is de wens en noodzaak om te verduurzamen door middel van zonne-energie enorm toegenomen. Iedereen merkt het immers in zijn portemonnee. Grootverbruikers hadden tot voor kort vaak kale energietarieven van rond de € 0,05 per kWh (dal), maar betalen nu al gauw het vijfvoudige. De investeringskosten voor zonne-energie zijn ook omhooggegaan, maar die zijn niet zo hard gestegen als de energieprijs. De business case is er dus beter op geworden, ondanks het feit dat de subsidie vrijwel nihil is. Zeker in situaties waarin zonnestroomsystemen volledig afgestemd zijn op het verbruik van de gebruiker van een vastgoed, zien we dat de besparing die behaald wordt als de stroom zelf wordt opgewekt een goede business case oplevert.

Wat is een haalbaarheidsstudie?

Een haalbaarheidsstudie is een onderzoek naar het potentieel van een project, waarmee je een zorgvuldig onderbouwd besluit kunt nemen. Hiervoor worden de kansen en risico’s van het project tegen elkaar afgezet. Er wordt ook geïnventariseerd welke middelen nodig zijn om het te kunnen uitvoeren en wat de slagingskans is. Onze experts onderzoeken alle technische aspecten (constructie, dakdakdekking, elektrische inpassing). Deze informatie vormt de basis voor een uitvraag, zodat je appels met appels kunt vergelijken en niet voor verrassingen komt te staan zodra je zonnedak daadwerkelijk wordt aangelegd.

Welke exploitatiemodellen van zon op dak zijn er?

Er bestaan verschillende juridische structuren die bepalen hoe het eigendom van zonnepanelen is georganiseerd. Dit zijn de mogelijkheden:
- je wordt de eigenaar van de zonnepanelen;
- je verhuurt je dak aan een partij die er zonnepanelen op legt;
- je leaset zonnepanelen.
Wat de meest logische structuur is om te kiezen, hangt af van wie de gebruiker is van het vastgoed. Lees voor meer informatie ons blog 'Kopen, dakverhuur of leasen: hoe verdien je het meest aan zonnepanelen op jouw bedrijfspand?'.

Wat is een programma van eisen (PvE)?

In een programma van eisen vind je alle inhoudelijke wensen en eisen die de opdrachtgever, gebruiker en andere betrokkenen (zoals verzekeraar) aan het resultaat van een project stellen.
De bedoeling ervan is van tevoren de voorwaarden te bepalen. De eisen zijn de criteria waaraan voldaan moet worden, de wensen zijn de criteria waaraan de verwachting is dat er zo veel mogelijk aan voldaan wordt.

Blog

Kopen, dakverhuur of leasen: hoe verdien je het meest aan zonnepanelen op jouw bedrijfspand?

Zonnepanelen voor jouw bedrijfspand kopen, leasen of toch het dak verhuren? Wij leggen je uit welk scenario bijna altijd de beste businesscase oplevert.