Over Zoncoalitie

1x1px

Samen zorgen wij ervoor dat elk groot dak in Nederland gebruikt wordt voor het opwekken van zonne-energie. Hoe helpen wij vastgoedeigenaren en gemeenten om meer zonnestroomprojecten te realiseren?

Ons verhaal

Vereniging de Zoncoalitie is in 2016 geïnitieerd door Gemeente Amsterdam en Alliander, onder de vlag van Amsterdam Smart City. De vereniging heeft zich ten doel gesteld om de markt voor zonne-energie te stimuleren om zo bij te dragen aan een versnelling van de energie transitie. Op ‘arms length’ van de vereniging is in 2017 het projectbureau Zoncoalitie opgericht. Deze met het doel om vastgoedeigenaren op onafhankelijke wijze te informeren over de mogelijkheden en voordelen van zonnestroom.

De adviseurs van het projectbureau zijn geheel onafhankelijk, en dus niet verbonden aan de leden van de vereniging. Ze verzorgen subsidieaanvragen, geven onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel en voeren technische haalbaarheidsstudies uit. Dit resulteert in een projectrapportage op basis waarvan aanbieders vervolgens offertes kunnen stellen. Deze zijn consistent aan elkaar. De vastgoedeigenaar kan na afloop uit vergelijkbare offertes de meest geschikte aanbieder kiezen. De vastgoedeigenaar kan tevens zelf aanbieders nomineren, daarnaast krijgen de leden van de vereniging altijd de mogelijkheid om een offerte uit te brengen.

Zoncoalitie richt zich op daken vanaf circa 500m2 met een grootverbruik aansluiting, vaak in eigendom van vastgoedbeleggers of -fondsen.

Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed.

email-50px-1

SDE subsidieaanvraag

We zorgen voor een correcte SDE subsidieaanvraag, op de naam van de vastgoedeigenaar.

architecture-50px

Technische haalbaarheidsstudies

We zorgen voor de benodigde technische haalbaarheidsstudies voor de SDE aanvraag.

balance-50px

Vergelijkbare en concurrerende offertes

We zorgen dat u kunt kiezen uit vergelijkbare en concurrerende offertes, zodat u altijd de juiste keuze maakt voor uw project.

chart-50px

Keuze exploitatiemodel

We adviseren onafhankelijk in de keuze voor het juiste exploitatiemodel voor de klant.

roi-50px-1

Financiering

We adviseren onafhankelijk over financieringsmogelijkheden zodat onze klanten nooit tegen verrassingen aan lopen in de toekomst.

advice-50px-1-1

Juridische en fiscale aspecten

We adviseren onafhankelijk over juridische en fiscale aspecten van het zonnestroom project en halen zo alle mogelijke obstakels uit de weg.

Zoncoalitie team

Samen werken we bij Zoncoalitie aan de versnelling van de energietransitie. We zijn een jong en snelgroeiende club binnen de zonne-energie en vastgoedsector. Als onafhankelijk platform geven wij advies en ontwikkelen we zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Ons team helpt bedrijven, vastgoedfondsen en gemeenten in heel Nederland bij de realisatie van zonne-energie op daken van 500 m2+.

We willen zon de norm maken op commercieel en maatschappelijk vastgoed, daar werken wij iedere dag hard aan. Met ondertussen een tiental collega’s zijn we een leuke hechte ondernemende groep en houden we kantoor in hartje Amsterdam nabij het Olympisch Stadion.

Interesse in werken bij Zoncoalitie? Kijk dan nu bij onze actuele vacatures.

Onze mensen

Alex Muhring

Algemeen directeur

Adriaan Copper

Commercieel Directeur

Robert ten Broek

Technisch Directeur

Remko Wilson

Operationeel Directeur

Francis Mustert

Senior Marketing Manger

Eva Malten

Content Marketeer

Christian Clem

Director Asset Management

Boris ter Haak

Asset Manager

Pepijn de Lange

Asset Manager

Caroline van Herwerden

Recruitment Consultant

Teun Doggenaar

Senior Projectontwikkelaar

Merlijn Schippers

Senior Projectontwikkelaar

Leander Lignac

Projectontwikkelaar

Aike Hensums

Projectontwikkelaar

Sophie IJsseldijk

Projectontwikkelaar

 

Milo van Moort

Projectontwikkelaar

Pablo Coyoy

Full Stack Developer

Jelmer de Wit

Full Stack Developer

Ana Prodea

Full Stack Developer

Philip Meijer

Werkstudent

Willem van Buitenen

Werkstudent

Milo Carbutto

Werkstudent

Bobby

Hond

Word jij onze nieuwe collega?


Bekijk nu onze actuele vacatures

Echt een duurzame toekomst realiseren?

Bij Zoncoalitie zoeken we mensen die echt een duurzame toekomst willen realiseren. Want we kunnen er wel over blijven praten, maar we kunnen het beter doen. Daarom zoeken we ambitieuze en ondernemende teamleden die samen willen presteren.

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en projecten via social media

linkedin-50px