De opbrengsten van zonnepanelen 
onze unieke werkwijze

Onze werkwijze

Wij helpen je bij het realiseren van zonnepanelen op je bedrijfspand. Met onze expertise en onafhankelijk advies ontzorgen we jou van A tot Z. Bepaal samen met ons eerst de haalbaarheid en zoek de beste aanbieding bij meer dan 20 aangesloten aanbieders. Zo kun je zorgeloos schone stroom opwekken met de zon.

Fase 1: Business case per locatie

De opbrengsten van zonnepanelen: onze unieke werkwijze

Zodra er een aanvraag bij ons binnenkomt, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een business case voor jouw bedrijf. Hierbij vergelijken we verschillende exploitatiemodellen voor jouw vastgoed. Zo weet je zeker dat je het meeste rendement uit jouw vastgoed haalt.


SDE++ subsidie voor zonnedaken

Voor zonnepanelen is een subsidie beschikbaar. Als dit interessant is voor jouw business case, kunnen wij voor jou subsidie aanvragen. Dit scheelt jou een hoop brieven, formulieren en ingewikkelde procedures aangezien wij dit proces gestandaardiseerd hebben.

SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie. Met deze subsidie stimuleert de overheid de productie van duurzame energie, zoals zonnepanelen. Dankzij deze subsidie wordt het voor ondernemers en organisaties mogelijk zelf hernieuwbare energie te produceren en minder CO₂ uit te stoten.

De SDE++ subsidie maakt het realiseren van een zonnecentrale op jouw bedrijfsdak of -terrein rendabel. Waardoor de kosten-batenanalyse van een investering in zonnepanelen sterk wordt bevordert.

Fase 2: Technische studie

Bij het creëren van een zonnedak op jouw bedrijfspand komt veel kijken. Vooraf onderzoeken onze experts alle technische en commerciële aspecten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit werken wij uit tot een programma van vereisten.

advice-50px-1-1

Indicatief legplan

project-research-50px@1x

Archiefonderzoek

architecture-50px@2x

Constructief onderzoek

wrench-50px@1x

Beoordeling dakbedekkingsconstructie en dakopbouw

chart-50px@2x

Fiscale en juridische aspecten

verified_user-50px@1x

Verzekeringszaken

usps-50px@1x

Gelijktijdigheidsberekeningen

power-icon

Koppelkansen met uitstootvrije mobiliteit (laadinfra) of statische opslag

Weten of jouw dak geschikt is als zonnedak?

Wil je meer weten over onze werkwijze of bekijken wat wij voor je kunnen betekenen? Plan gemakkelijk een gesprek in met Alex voor een ontmoeting of een videocall. Geheel vrijblijvend.

Fase 3: Matching via onze Portal

De aanbesteding loopt via onze portal met aangesloten aanbieders. Hierdoor kunnen wij onafhankelijkheid garanderen en de beste match maken tussen jou en de meest geschikte aanbieder. Door de aanbesteding via ons te laten verlopen weet je ook zeker dat je appels met appels vergelijkt en alle aanbieders voldoen aan de eisen uit het haalbaarheidsonderzoek en jouw wensen.

Portal website (3)

Meervoudig onderhandse aanbesteding

Uitvraag bij de aangesloten aanbieders

Vergelijking op basis van gunning- en selectiecriteria

Fase 4: Realisatie en oplevering

Heb je een match, dan kan het realiseren van het zonnedak beginnen. We begeleiden je in de contractering met de juiste partij. Met een strak projectplan zorgen we voor het behalen van deadlines. Daarnaast zetten we alles op alles om binnen no-time een gecertificeerd zonnedak op te leveren en zorgen we voor het benodigde papierwerk wat hierbij komt kijken.

aanpak-50px@2x

Bewaken van deadlines

solar-panels-icon

Oplevering van het zonnedak

verified_user-50px@2x

Aanmelding van het systeem bij CertiQ

article-50px@2x

Auditing van het zonnedak

usps-50px@1x

Toezicht en opvolging met de aanbieder

Fase 5: Asset Management

Wil jij vanuit financieel en optimalisatie-perspectief alles over jouw zonnedak(en) begrijpen? Dan is de laatste stap assetmanagement. Hiermee heb jij altijd inzicht in de prestatie van jouw installatie. We houden de prestaties van jouw zonnedak bij, en zorgen we voor financiële, juridische en regulerende administratie. Daarnaast houden we de technologische upgrades in de gaten. 

Uit onderzoek blijkt dat deze taken vaak over het hoofd worden gezien in de strategie en planning van zonnestroomprojecten, wat leidt tot inefficiënte projecten en problemen op lange termijn. Wij bieden een oplossing voor onze klanten om vanaf het begin fouten te voorkomen. Zo haal jij het meeste opbrengt uit jouw zonnepanelen.

Asset management  website (4)

Systeem optimalisatie middels real time monitoring​

Contract management​

Technische performance en reporting​

O&M coördinatie en supervisie

Samen met 500 klanten maken we zon op dak de norm

Wanneer mogen we jouw daken inschakelen voor groene energie?

Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op?

Doe de gratis vastgoedscan en kom erachter!

verified_user-50px@1x Ontvang een legplan van jouw dak inclusief business case*

verified_user-50px@1x Transformeer het dak tot een zonnedak 

verified_user-50px@1x Vertrouw op onze expertise - al meer dan 110MWp opgewekt

verified_user-50px@1x Overzicht tijdens het hele traject met de Zoncoalitie-portal

Alex rondIk help je verder met de vastgoedscan! - Alex Muhring

* De vastgoedscan is bedoeld voor zakelijk of commercieel vastgoed van >500m2

Weten hoeveel rendement jouw dak oplevert?