Solar Asset Management

Onafhankelijke monitoring, onderhoud en prestatie-optimalisatie bij één partij. Wij zorgen voor veilige solarsystemen die optimaal presteren en voldoen aan de verzekeringseisen. Zo houd je controle en behaal je je geplande emissiereducties. De dashboards bieden relevante inzichten voor zowel eigenaar als huurder.

SVGREMKO
Decathlon-04497

Slecht beheer leidt tot lagere opwek, storingen en veiligheidsissues. Met onafhankelijke monitoring en onderhoud verminder je deze risico's. De data vormt de basis voor financiële dashboards, ESG-rapportage en energiekostencontrole, en biedt een volledig dossier voor handovers en transacties.

icon blue performance Performance

Optimaliseer je rendement

Maximaliseer je prestaties door monitoring en gedetailleerde analyses van opwek, consumptie, financiële prestaties en emissiereductie. Dit leidt tot hogere opbrengsten, lagere operationele kosten en CO₂-reducties. Behaal je financiële en duurzaamheidsdoelstellingen terwijl je bouwt aan een positieve huurdersrelatie.

icon blue check square Compliance

Compliance en veiligheid

Zorg voor naleving van alle relevante veiligheidsnormen en regelgeving, inclusief periodiek preventief en correctief onderhoud, Scope 12-inspecties en verzekeringseisen. Daarnaast verstrekken we essentiële statistieken over emissiereductie en milieueffecten, cruciaal voor ESG/CSRD-rapportage.

icon blue loading Future proof

Toekomstbestendig beheer

Krijg inzichten voor toekomstige optimalisaties, zoals de integratie van EV-laadpunten, batterijen, energiehandel en curtailment, evenals bijbehorende EMS. Zo blijf je flexibel en voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de dynamische en volatiele markt, altijd merk- en stakeholderonafhankelijk.

icon blue tablet Inhouse applicatie

Maximaal inzicht in je solarsystemen

Ontvang online monitoring met gedetailleerde rapportages, zo ben je up-to-date met de prestaties en status van al je solarsystemen en is de benodigde input voor ESG-rapportages direct beschikbaar. Je krijgt proactieve meldingen bij afwijkingen om problemen te voorkomen en snel op te lossen. Essentiële informatie en documentatie worden centraal gehouden, wat de efficiëntie van onderhoud, transacties en handovers vergroot. Daarnaast benchmarken we opwek, verbruik en energiekosten en gebruiken trendanalyses voor toekomstige optimalisaties, zoals de integratie van EV-laadpunten en batterijen.

Solution

Zonnepaneleninspectie bij aan- of verkoop en huur

Lees meer

icon blue prize Volledige controle

Wat je kunt verwachten

Ontvang een uitgebreid pakket aan diensten en tools die ervoor zorgen dat je solarsystemen optimaal presteren, voldoen aan alle relevante regelgeving en bijdragen aan je duurzaamheidsdoelen. Hieronder vind je een overzicht van wat je specifiek kunt verwachten:

  • Meldingen en interventies bij storingen
  • Rapportages en analyses rendement en impact
  • Naleving van veiligheids- en regelgevingseisen
  • Beheer van alle documentatie
  • Trendanalyses en optimalisatiemogelijkheden
  • Controle op energiekosten
2_Zoncoalitie_Amsterdam_Davide

Frequently asked questions

Welke financiële constructie is het meest rendabel: kopen, huren of leasen?

Om te beginnen moet je weten dat er verschillende juridische structuren bestaan die bepalen hoe het eigendom van zonnepanelen is georganiseerd. Dit zijn de mogelijkheden:

  • je wordt de eigenaar van de zonnepanelen;
  • je verhuurt je dak aan een partij die er zonnepanelen op legt;
  • je leaset zonnepanelen.

Wij leggen je in dit artikel uit waarom er één scenario is dat je in vrijwel alle gevallen het meest oplevert. Lees meer op: https://www.zoncoalitie.nl/kennisbank/kopen-leasen-dakverhuur

Hoe zorg ik voor de optimale situatie samen met mijn huurder? 

De belangen van huurder en vastgoedeigenaar komen niet altijd overeen. Deze situatie wordt het split incentive dilemma genoemd. Er bestaat gewoonlijk een zekere spanning in de verhouding eigenaar-huurder, maar door goede samenwerking kunnen zij de split incentive omzetten naar een shared incentive. Er is een aantal dingen belangrijk om hierbij in gedachten te houden. Dat leggen wij uit in dit artikel: https://www.zoncoalitie.nl/kennisbank/zonne-energieproject-een-split-incentive

Regelen jullie ook de SDE-subsidie voor mijn project?

Als we samen aan de slag gaan met de Haalbaarheidsstudie, dan is dat inclusief het aanvragen van de SDE-subsidie. Heb je al een gerealiseerd project inclusief SDE-subsidie? In ons Solar Asset Management-pakket zit ook het beheer van dit proces. Meer weten over de SDE-subsidie? Lees dan dit artikel. 

Website mockup

Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op? 

Doe de gratis vastgoedscan en kom er achter.

Alex Muhring

CEO