Haalbaarheidsstudie

Alle mogelijkheden haarscherp in beeld

Nauwkeurige voorspelling van investeringen en opbrengsten

Onafhankelijk technisch rapport

Compleet project inzichtelijk via de portal

Website Header visual (1)
Technische rapportage-3
Technisch rapport

Tot in de puntjes uitgezocht

Bij het bepalen van de haalbaarheid van het project nemen we alle aspecten en stakeholders van het vastgoed mee. Zo komen we tot een compleet technisch rapport. Hierin houden we bijvoorbeeld rekening met netcongestie, de eisen van de vastgoedverzekeraar, de levensduur van dakbedekking, constructieve veiligheid en inpassing in bestaande installaties in het gebouw. Dit rapport in de portal voorkomt dat je later voor verrassingen komt te staan.

Scenariomodel

Van complex naar eenvoudig

Gevoed door de uitkomsten uit het technisch rapport leidt dit tot een concrete voorspelling van de opwek en besparingen. Met dit overzicht van verwachtingen voor jouw zonne-energieproject in de portal. Door onze slimme scenario engine en de jarenlange ervaring van onze projectontwikkelaars weet je gedurende het traject steeds wat de impact is van de keuzes die je maakt. 

Scenariomodel-2
Altijd onafhankelijk (2)
Altijd onafhankelijk

Bespaar jezelf kosten en tijd

Wat Zoncoalitie zo bijzonder maakt: wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde leverancier of juridische structuur. Wél voor een goede prijs, ongeëvenaarde transparantie en efficiëntie. Zo weet jij zeker dat je altijd kan kiezen voor de beste business case. Je bent nu klaar om jouw project aan te besteden.

Voor al 500+ tevreden klanten maakten wij 
de haalbaarheid zonneklaar

Precies weten wat de zon voor jou kan betekenen?

Heb je een dak van meer dan 200 m2? Een groot parkeerdek? Laadpalen of een batterij nodig?

Wij verkennen de mogelijkheden graag voor je.

Features

'Met de transparante werkwijze van Zoncoalitie weten wij exact waar wij aan toe zijn op het gebied van rendement, techniek en duurzaamheid. En door de onafhankelijke aanpak bereiken wij ons doel: kwalitatief en duurzaam vastgoed.' - Sven Poiesz (DHG)

Deze onderdelen komen aan bod in de haalbaarheidsstudie:

verified_user-50px

Dakbedekking

article-50px

Constructierapport

sustainability-50px

Netcongestie

architecture-50px

Netinpassing

advice-50px-1-1

Gelijktijdigheid

usps-50px

Mogelijke aanpassingen

Hulp van subsidie tot realisatie

Zoncoalitie heeft meer dan 110MWp gerealiseerd door verduurzaming van grote commerciële daken verspreid door heel Nederland.

Bekijk DHG Smartlog Roosendaal

Samen met DHG Two Zero en Sunprojects heeft Zoncoalitie het smartlog distributiecentrum in Roosendaal voorzien van 5.336 panelen. Deze panelen zullen samen een vermogen van meer dan 2,3 megawattpiek opbrengen.  

DHG en Zoncoalitie zijn de samenwerking gestart vanuit de behoefte goed inzicht te krijgen in de business case en technische specificaties van hun zonneproject.  

DHG Two Zero kijkt tevreden terug op de samenwerking: 'Met de transparante werkwijze van Zoncoalitie weten wij exact waar wij aan toe zijn op het gebied van rendement, techniek en duurzaamheid. En door de onafhankelijke aanpak bereiken wij ons doel: kwalitatief en duurzaam vastgoed.'

solar-panels-icon 5.336 zonnepanelen

power-icon2.3 MW aan vermogen

Bekijk Union Container Services

Aanleiding 

Union Container Services bevindt zich op het CoDo terrein in Amsterdam Noord. Zoncoalitie heeft samen met de gemeente Amsterdam een gebiedsgerichte aanpak uitgerold. Dit houdt in dat ondernemers op kosten van de gemeente de projectrapportage door Zoncoalitie kunnen laten verrichten. Union Container Services heeft dit aanbod met beide handen aangepakt.  

Onze ondersteuning en oplossing

Van SDE-aanvraag tot aan de realisatie, Zoncoalitie is van begin tot eind bij het project betrokken geweest. Naast de SDE-subsidie, is er ook een beroep gedaan op het Duurzaamheidsfonds. In dit traject heeft Zoncoalitie ook ondersteund in het verstevigen van het dak. Op deze wijze is een kwalitatief hoogwaardig systeem eenvoudig te realiseren. De kennis en ervaring die Zoncoalitie staat daarvoor garant. 

Resultaat

solar-panels-icon  624 zonnepanelen

power-icon 250 kWp aan vermogen

Bekijk Kazerne Amstelveen

Aanleiding en behoefte

Brandweerkazerne Amstelveen was één van de zeven objecten waar Zoncoalitie de Brandweer Amsterdam-Amstelland ondersteunde bij het verduurzamen. Elke kazerne werd voorzien van een passend PV-systeem.

 

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende brandweer kazernes verzorgd. Ook hebben wij Brandweer Amsterdam-Amstelland geadviseerd over de de mogelijke financiële constructies van het produceren van zonne-energie. Vervolgens gingen we samen kijken naar de benodigdheden voor de verschillende PV-installaties en konden we op basis daarvan een gerichte uitvraag doen naar onze leden (aanbieders van zonne-energie). Uiteindelijk hebben we Janszon succesvol kunnen koppelen aan Brandweer Amsterdam-Amstelland om het zonnestroomproject te realiseren.

Resultaat

solar-panels-icon 289 zonnepanelen

power-icon 116 kWp aan vermogen

Bekijk Tica Trends & Trade

Aanleiding en behoefte

TICA Venlo is een lifestyle-groothandel in Noord-Limburg, op de rand van de Duitse grens. Deze cash-and-carry van 20.000 m² is gevestigd op het Flora Trade Parc. Het assortiment is afgestemd op interieurprofessionals en detaillisten in de home-, gift- , garden- fashion en lifestylebranche. TICA heeft er als huurder van dit pand voor gekozen om zelf te investeren in zonnepanelen.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft in opdracht van TICA Venlo een haalbaarheidsstudie uitgevoerd, op basis waarvan doelgericht kon worden gezocht naar een geschikte uitvoerder van dit project. Het matchingsproces vond plaats op ons platform van 25+ aanbieders van zonne-energie. TICA werd al snel gekoppeld aan Lens, waarna de zonnestroominstallatie succesvol werd gerealiseerd. 

Resultaten

solar-panels-icon 956 zonnepanelen

power-icon 382 kWp aan vermogen

Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op?

verified_user-50px@1x Transformeer het dak tot een zonnedak* 

verified_user-50px@1x Wij regelen het van subsidie tot beheer

verified_user-50px@1x Vertrouw op onze expertise - al meer dan 110MWp opgewekt

verified_user-50px@1x Overzicht tijdens het hele traject met de Zoncoalitie-portal

Alex rondIk help je graag verder! - Alex Muhring

* De vastgoedscan is bedoeld voor zakelijk of commercieel vastgoed van >500m2

Doe de vastgoedscan