Matching

Tijdens Matching begeleiden we je door het volledige tenderproces, van voorbereiding tot contractondertekening. We zorgen ervoor dat je offertes ontvangt die wij automatisch vergelijken in onze online applicatie.

matching header
20231123_110512

Zelf opvragen en vergelijken van offertes is complex en tijdrovend en biedt je onvoldoende zekerheid over de kwaliteit. Wij werken met voorgeselecteerde EPC-partijen beoordeeld op kwaliteit. We ontvangen vergelijkbare offertes door aanbieders te houden aan het projectspecifieke plan van eisen dat wij opstellen.

icon blue planning Gestandaardiseerd en transparant

Vergelijkbare offertes

Zoncoalitie zorgt voor gestandaardiseerde offertes die eenvoudig te vergelijken zijn, hierdoor zijn locatiebezoeken niet vereist. We werken met een streng programma van eisen en borgen alles in een standaardcontract. Zo vergelijk je appels met appels, kom je tot de beste keuze en voorkom je verborgen kosten en verrassingen. 

icon blue check kader Betrouwbare aanbieders

Kwaliteit borgen

Wij werken met vooraf geselecteerde, betrouwbare EPC-partijen en voeren grondige evaluaties uit op alle offertes. De offertes voldoen altijd aan ons strenge PVE en de afspraken worden geborgd in ons standaardcontract. Hiermee minimaliseren we de risico’s en voldoen we aan de hoogste kwaliteitsnorm.

 

icon blue coffee Alles geregeld

Efficiënt proces

Het tenderproces wordt beheerd via een online applicatie. Dit omvat alles van het voorbereiden van de tender, het uitnodigen van EPC-partijen tot het beoordelen en automatisch vergelijken van offertes en gunning. Met een heldere planning bespaar je tijd en middelen, en verloopt het soepel voor alle partijen.

icon blue tablet Automatische offertevergelijking

Kies de beste offerte

De offertevergelijking in onze online applicatie stelt je in staat elke offerte grondig te analyseren. Je krijgt per aanbieding inzicht in de netto contante waarde, een volledige specificatie van het aangeboden systeem met alle componenten, kostenbesparingen en de carbon payback time. De applicatie geeft een ranking op basis van de vooraf gedefinieerde gunningscriteria. Naast de financiële en technische criteria worden ook kwalitatieve criteria, zoals de volledigheid van de offerte en de presentatie, meegenomen in de beoordeling.

mock met ipad

icon blue clipboard Kwaliteitsborging

Selecteer een kwalitatieve partner

Ons matchingsproces zorgt ervoor dat je solarproject niet alleen efficiënt en kosteneffectief is, maar ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Wij selecteren alleen de meest betrouwbare en gekwalificeerde EPC-partijen. Grondige evaluaties, heldere afspraken over het proces en planning voorkomen meerwerk tijdens realisatie. Daar heb je gedurende de levensduur profijt van. 

  • Haalbaarheidsstudie als uitgangspunt voor uitvraag
  • Voorselectie van toonaangevende EPC-partijen
  • Vergelijking op basis van gunningscriteria
  • Grondige evaluatie voorkomt meerwerk
  • Alle afspraken geborgd in standaardcontract
Decathlon-04545

Frequently asked questions

Welke financiële constructie is het meest rendabel: kopen, huren of leasen?

Om te beginnen moet je weten dat er verschillende juridische structuren bestaan die bepalen hoe het eigendom van zonnepanelen is georganiseerd. Dit zijn de mogelijkheden:

  • je wordt de eigenaar van de zonnepanelen;
  • je verhuurt je dak aan een partij die er zonnepanelen op legt;
  • je leaset zonnepanelen.

Wij leggen je in dit artikel uit waarom er één scenario is dat je in vrijwel alle gevallen het meest oplevert. Lees meer op: https://www.zoncoalitie.nl/kennisbank/kopen-leasen-dakverhuur

Hoe zorg ik voor de optimale situatie samen met mijn huurder? 

De belangen van huurder en vastgoedeigenaar komen niet altijd overeen. Deze situatie wordt het split incentive dilemma genoemd. Er bestaat gewoonlijk een zekere spanning in de verhouding eigenaar-huurder, maar door goede samenwerking kunnen zij de split incentive omzetten naar een shared incentive. Er is een aantal dingen belangrijk om hierbij in gedachten te houden. Dat leggen wij uit in dit artikel: https://www.zoncoalitie.nl/kennisbank/zonne-energieproject-een-split-incentive

Regelen jullie ook de SDE-subsidie voor mijn project?

Als we samen aan de slag gaan met de Haalbaarheidsstudie, dan is dat inclusief het aanvragen van de SDE-subsidie. Heb je al een gerealiseerd project inclusief SDE-subsidie? In ons Solar Asset Management-pakket zit ook het beheer van dit proces. Meer weten over de SDE-subsidie? Lees dan dit artikel. 

Website mockup

Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op? 

Doe de gratis vastgoedscan en kom er achter.

Alex Muhring

CEO

03

Realisatie

Nu het contract voor de beste deal met de aanbieder is getekend, starten we met de realisatie. Zoncoalitie is de onafhankelijke partij die erop let dat de afspraken in jullie contract worden nagekomen. Met elkaar bewaken we de voortgang, zodat de uitvoer soepel verloopt.

realisatie (2)