Onze aanbieders

Onze aanbieders bestaan uit 20+ EPC’ers, Ontwikkelaars, Financiers, Coöperaties en Energieleveranciers. Zij dienen offertes in via de portal van Zoncoalitie en zijn aangesloten bij kwaliteitskeurmerken als Zonnekeur, InstallQ, VCA/EBN en KvINL. Door onze werkwijze is er veel eenduidigheid en concurrentie, wat leidt tot de beste aanbieding voor de klant. Natuurlijk heeft de klant de vrijheid om zelf aanbieders aan te dragen om deel te nemen aan het matchingsproces.

energienet.net


Website

Switch Energy


Website

Ecorus


Website

Devcon Ecosystems


Website

Beter Duurzaam


Website

Eneco


Website

Kieszon


Website

JansZon


Website

Groendus


Website

Solisplan


Website

Lens Energie


Website

Solnet


Website

Sunprojects


Website

Sunforce


Website

Zonnefabriek


Website

Equans


Website

Solar oplossing


Website

Nieuwe aanbieder worden?


mail naar: info@zoncoalitie.nl

Kwaliteitskeurmerken

Installateurs die lid zijn bij Vereniging de Zoncoalitie zijn aangesloten bij zonnestroom kwaliteitskeurmerken VCA/EBN en InstallQ (Fusie van Sterkin en KvINL). Ook Zonnekeur is een kwaliteitskeurmerk waar veel leden aan voldoen. Daarnaast zijn de meeste lid van brancheorganisaties zoals Holland Solar en Techniek Nederland. Deze keurmerken met bijbehorende kwaliteitsnormen en minimale garantietermijnen op de geleverde zonnesystemen bieden klanten inzicht in de kwaliteit van geleverde zonne-installaties en het onderliggende elektrotechnische ontwerp conform Nederlandse industrie normen voor elektrotechnische installaties zoals de NEN1010 zodat deze hiermee ook aan de kwaliteitsvereisten van verzekeraars en financiers voldoen.

verified_user-50px

VCA/EBN

VCA/EBN is een Nederlandse branchenorm voor projectmanagers en installateurs van installatiebedrijven met focus op de veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten van de installatiewerkzaamheden. Deze naleving wordt getoetst door het onderzoeksbureau EBN door middel van voorschriften en een periodieke controle op naleving.

verified_user-50px

InstallQ

InstallQ is een fusie van KvINL (‘Kwaliteit voor Installaties Nederland’) en Sterkin. Dit Nederlands keurmerk voor installateurs ziet toe op de kwaliteit van geleverde technische (zon)installaties. Als onderdeel van dit keurmerk garanderen installateurs onder meer dat hun installaties en ontwerpen voldoen aan alle vereisten uit het Bouwbesluit.

verified_user-50px

Zonnekeur

Zonnekeur installateurs hebben aantoonbaar veel ervaring en hebben het landelijke examen zonne-energie installateur behaald en hebben de praktijk toets met goed gevolg doorstaan. De Zonnekeur zonneboiler voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Kiezen voor het Zonnekeur is daarom kiezen voor zekerheid voor een lang, betrouwbaar en veilig gebruikt van zonne-energie.

Bent u geïnteresseerd om lid te worden van de vereniging?

Vereniging de Zoncoalitie


Onderdeel van het onafhankelijke platform is Vereniging de Zoncoalitie. Deze heeft als doel het stimuleren van de markt voor zonne-energie, zowel als het genereren van potentiële klanten voor haar leden. Zoncoalitie regelt de SDE++ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel.

Vervolgens gaat er een gerichte uitvraag richting leden van de vereniging. Deze leden bestaan uitsluitend uit aanbieders van zonne-energie. Op dit moment hebben 24 aanbieders zich aangesloten bij de vereniging. Vergelijkbare offertes van de leden komen terug bij Zoncoalitie, en de klant kan de best passende aanbieder kiezen.

Zoncoalitie informeert vastgoedeigenaren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van zonnestroom, en vraagt enkel offertes uit aan leden voor daken die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Met andere woorden: een win-win situatie voor zowel zonnestroomaanbieder als vastgoedeigenaar!

Ik wil lid worden!

Goed dat je geïnteresseerd bent in een lidmaatschap bij Vereniging de Zoncoalitie! Hieronder vind je een overzicht van de voorwaarden en de stappen om lid te worden van de vereniging. Download hier de voorwaarden

word nu lid

Waarom lid worden van Vereniging de Zoncoalitie?


Alle leden gaan altijd mee in de matchingsprocedures die Zoncoalitie organiseert. Gedurende de matchingsprocedures wordt de projectrapportage met daarin alle informatie omtrent het project gedeeld met alle leden. De projectrapportage behelst alle informatie die een zonne-energie aanbieder nodig heeft om een offerte uit te kunnen brengen.

Tevens bevat de uitvraag duidelijkheid omtrent de selectie(gunning) criteria, de wensen en eisen op basis waarvan de vastgoedbezitter zal kiezen. Het matchen neemt doorgaans 4 weken in beslag, na afloop krijgen alle deelnemers aan de matchingsprocedure duidelijke feedback indien ze niet zijn geselecteerd als winnaar.

Verenigingsleden komen circa 3 keer per jaar bijeen om de toekomst te bespreken en te netwerken. We proberen verbeteringen door te voeren zodat de doorlooptijd korter wordt, er meer vermogen wordt gerealiseerd en beter wordt ingespeeld op de wensen van de vastgoedeigenaar, zoals het bepalen van keurmerken en standaardcontracten ed.

De logo’s van de leden staan op onze website. Ook staat hier het uitgangspunt van de Vereniging en de afspraken onderling: zie Statuten en het Huishoudelijk Reglement onderaan.

Downloads

 

Huishoudelijk reglement Vereniging de Zoncoalitie

Vereniging Statuten