Distributiecentrum - Schroders - Ede

Zakelijke zonnepanelen op het dak van Schroders in Ede
 
aanbieder opdrachtgever
Logo sunprojects klein

 

Schroders_plc_logo.svg

 

Achtergrond

Drankenfabrikant Riedel, bekend van merken als Appelsientje, CoolBest en DubbelFrisss, heeft een indrukwekkende fotovoltaïsche (pv) installatie in gebruik genomen op het dak van hun distributiecentrum in Ede. Dit project, gefinancierd met de al in 2019 verleende SDE-subsidie, is eigendom van Schroders Capital en omvat 1,5 megawattpiek aan zonnepanelen.
 


Duurzaamheidsstrategie

De komst van deze 2600 zonnepanelen sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsstrategie van Riedel, dat zich ten doel heeft gesteld om in 2030 CO₂-neutraal te zijn. Jan Paul Koorn, Performance Excellence Manager bij Riedel, benadrukt dat het gebruik van zonnepanelen een enorme stap is in deze richting.

 

Samenwerking met Zoncoalitie

Het realiseren van het zonnedak was een langdurig proces, waarbij Zoncoalitie een cruciale rol speelde. Het begon met het aanvragen van subsidie voor de zonnepanelen, gevolgd door een grondige analyse van de geschiktheid van het dak op het gebied van brandveiligheid en gewicht. Dankzij de bemiddeling van Zoncoalitie werd het project gekoppeld aan installateur Sunprojects. Tijdens het plaatsen van de zonnepanelen ondersteunde Zoncoalitie Schroders door de voortgang van het project te bewaken.

 

Energieopbrengst en duurzaamheid

De pv-installatie wekt nu 12,5 procent van het stroomverbruik van Riedel zelf op. Dit heeft niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen tot gevolg, maar draagt ook bij aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelen van het bedrijf. Naast de zonnepanelen ligt er maar liefst 41 kilometer aan kabel om alles optimaal aan te sluiten. De opgewekte stroom is voldoende om de verpakkingen van een merk als Taksi volledig duurzaam te vullen in de fabriek. 

fdce4b97-1a02-401f-8d42-f660d0157858 Riedel