Solar Asset Management: Bontrup - Amsterdam

cliënt

bontrup logo
 
 
Bontrup, een vooraanstaand bedrijf in de industriële sector, heeft als doel om hun activiteiten te verduurzamen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Om deze ambitie te realiseren, hebben ze geïnvesteerd in zonnestroominstallaties op hun faciliteiten aan de Amerikahavenweg in Amsterdam, in samenwerking met Zoncoalitie.


Uitdaging

Voor Bontrup brachten het gebrek aan expertise op het gebied van zonne-energie en de complexiteit van subsidies en regelgeving uitdagingen met zich mee voor het beheer van hun zonnestroominstallatie. Factoren zoals de industriële omgeving zorgden voor verminderde prestaties van het PV-systeem, met mogelijke inkomstenverliezen als gevolg. 


Oplossing

Zoncoalitie bood Bontrup de oplossing met Solar Asset Management. Hiermee kreeg Bontrup uitgebreide ondersteuning bij het beheer van hun zonne-energiesysteem. Zoncoalitie nam de verantwoordelijkheid voor subsidies, SDE-beschikkingen en rapportagevereisten op zich, waardoor Bontrup zich kon richten op hun kernactiviteiten. Proactieve monitoring en onderhoudsdiensten zorgden ervoor dat eventuele prestatieproblemen van het PV-systeem tijdig werden aangepakt.


Resultaten

Zoncoalitie beheert voor Bontrup een portfolio van twee locaties in Amsterdam, met een totaal vermogen van 160 kWp. Tot nu toe heeft dit geleid tot een opwek van 5.491 kWh en een besparing van 1.850 kg CO₂. Dankzij professionele ondersteuning en proactieve monitoring heeft het PV-systeem consistent de gegarandeerde productie behaald, ondanks uitdagende omgevingsfactoren. Dit heeft niet alleen geleid tot kostenbesparingen, maar ook tot een verbetering van de ecologische duurzaamheid van Bontrups activiteiten. 


Testimonial

"Met Zoncoalitie hebben we altijd een werkend zonnestroomsysteem. Hun dashboard biedt inzicht en alle benodigde informatie. Ze beheren onze O&M-contracten en zorgen voor tijdige reparaties en onderhoud. Bovendien vereenvoudigen ze ons papierwerk door alles op één plek te beheren. Zoncoalitie geeft ons volledige controle en gemoedsrust over onze zonne-energiesystemen." - Jeroen Sala, Manager Real Estate & Business Development bij Bontrup