Climate Fresk

Ontdek jouw impact op het klimaat

Wij organiseren een unieke ervaring voor eigenaren van commercieel vastgoed: de Climate Fresk-workshop door Zoncoalitie. Tijdens deze inspirerende sessie, volledig gebaseerd op de wetenschappelijke rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), krijg je de kans om bewustwording te ontwikkelen over de impact van onze dagelijkse keuzes op het klimaat.  

fresk landing page banner
In een notendop

Dit is de Climate Fresk

In het licht van de huidige crisis, moet iedereen in staat zijn om klimaatverandering te begrijpen, de informatie te bevatten, een mening te vormen, de noodzakelijke veranderingen voor het behoud van het leven op onze planeet te accepteren en snel te handelen!

Wat is de Climate Fresk?

De Climate Fresk is een workshop die gebruikmaakt van een spel met 42 kaarten, gebaseerd op de wetenschappelijke rapporten van het IPCC (The Intergovernmental Panel on Climate Change). Het spel vergroot je bewustzijn van klimaatverandering op een speelse en collaboratieve manier.

Hoe werkt het?

De deelnemers verzamelen zich rond een tafel in teams van 4 tot 10 personen. Ze ontdekken de kaarten die de verschillende componenten van klimaatverandering voorstellen en werken samen om ze te verbinden en zo de verbanden tussen oorzaak en gevolg bloot te leggen.

De 3 fases

Fase 1: Reflectie
Ontdek, bevraag, begrijp en verbind samen de kaarten.
Fase 2: Debriefing
Deelnemers bespreken wat de impact van de Fresk is en gaan dieper in op de gevolgen.
Fase 3: Actie
Kom met individuele en collectieve oplossingen om de reflectie te verbreden.

Wat kan je verwachten?

Inspirerende inzichten: Ontdek hoe dagelijkse keuzes zoals reizen, voedselconsumptie en energiegebruik bijdragen aan het klimaatprobleem. Bewustwording: Begrijp hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben.
Samenwerking: Werk samen met andere deelnemers en creëer bewustzijn in een gezellige en informele setting.

De cijfers

100.000 deelnemers
67.000 Freskers
156 deelnemende landen
47+ talen

Toegankelijk voor iedereen

De Fresk is geschikt voor alle doelgroepen en alle niveaus. Het spel richt zich zowel op beginners als op mensen die hun kennis over klimaatkwesties willen verdiepen. We bieden workshops op maat, aangepast aan alle doelgroepen: burgers, werknemers, studenten, besluitvormers in de publieke en private sector.

Praktische informatie

De workshop duurt ongeveer 3 uur en wordt gegeven bij ons op kantoor. Wij verzorgen daarbij ook de catering. Als dit gewenst is, dan is het mogelijk om de workshop op locatie te geven.

B Corp

Zoncoalitie is in 2022 een B Corp geworden, en deze workshop past perfect bij ons DNA. We streven ernaar deelnemers bewust te maken en te inspireren: hoe kan iedereen een positieve bijdrage leveren?

Wil je weten wat Zoncoalitie voor jouw bedrijf kan betekenen?

Wij denken graag met je mee om de bewustwording rondom het klimaat te vergroten. Wij organiseren Climate Fresks voor eigenaren van grootzakelijk vastgoed en vastgoedfondsen. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mail naar francis.mustert@zoncoalitie.nl of download de brochure.

Francis rond (1)