Annexum - Jumbo - Dronten

Zakelijke zonnepanelen op Jumbo van Annexum in Dronten
 

aanbieder

opdrachtgever
aanbieders-solnet-250x141

annexum-logo

duurzaamheidspartner

Logo-VastgoedNeutraal_variant-1

 

huurder

BWL-Logos_jumbo

 

Zoncoalitie heeft onlangs een zonnestroomproject gerealiseerd voor Annexum op het pand waarin Jumbo is gevestigd in Dronten. Het project werd succesvol afgerond en leverde een vermogen van 109,92 kWp op. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste stappen die zijn genomen om dit project te realiseren:

Haalbaarheidsstudie

Zoncoalitie voerde een haalbaarheidsstudie uit om te bepalen of het project levensvatbaar was. Hierbij werd gekeken naar verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, de oriëntatie en de hellingshoek. Op basis van deze studie werd vastgesteld dat het pand van Annexum in Dronten geschikt was voor het plaatsen van zonnepanelen.

Matching & realisatie

Na de haalbaarheidsstudie werd Annexum gekoppeld aan Solnet, een van de aanbieders die is aangesloten bij Zoncoalitie. Solnet installeerde in totaal 264 panelen op het dak van het supermarktpand. Er zijn twee verschillende soorten panelen gebruikt in verband met de eisen ten aanzien van brandveiligheid: 216 glas-folie- en 48 glas-glaspanelen.

Resultaten

Het zonnestroomproject dat Zoncoalitie in samenwerking met VastgoedNeutraal heeft gerealiseerd voor Annexum heeft verschillende voordelen opgeleverd. Zo heeft het project geleid tot een aanzienlijke vermindering van de CO₂-uitstoot en heeft het pand nu een duurzamer imago. Daarnaast heeft het project ook financiële voordelen opgeleverd. Door de zonnepanelen kan Annexum nu zelf stroom opwekken, waardoor de energierekening aanzienlijk is verlaagd.

Conclusie

Het zonnestroomproject dat Zoncoalitie heeft gerealiseerd voor Annexum is een goed voorbeeld van hoe duurzame energie kan worden ingezet om zowel financiële als milieudoelstellingen te behalen. Ook geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Neem dan contact op met Zoncoalitie en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

DJI_0533 DJI_0532