Annexum plaatst zonnepanelen op 20 Jumbo winkelpanden

zonnepanelen jumbo annexum

Annexum en supermarktketen Jumbo zijn gestart met het plaatsen van zonnepanelen op winkels van Jumbo. Annexum wordt hierin bijgestaan door VastgoedNeutraal, PVM en de Zoncoalitie. De Jumbo winkel aan de Leusderweg 152 in Amersfoort mocht het spits afbijten. Hier is recentelijk een PV-installatie met 274 zonnepanelen op het dak geplaatst. De komende tijd volgen nog 19 andere Jumbo winkelpanden.

Sebastiaan Andringa van VastgoedNeutraal, verantwoordelijk voor de verduurzaming van het vastgoed: ‘‘Met de plaatsing van de zonnepanelen in Amersfoort wordt jaarlijks zo’n 25% van de energie voor de locatie opgewekt en behoorlijk wat CO2-uitstoot gereduceerd. Het past perfect bij de klimaatbewuste en toekomstbestendige visie die Annexum en Jumbo delen.’’

Douwe Snel, directeur Franchise & Real Estate bij Jumbo, vult aan: “Wij zetten continu stappen om onze bedrijfsvoering en gebouwen verder te verduurzamen. Zonnepanelen op de winkelpanden dragen hier volop aan bij. Wij zijn dan ook blij dat we hierin samen kunnen optrekken met Annexum, waardoor we onze CO2-uitstoot kunnen verminderen.”

“De zonnestroomambities van Annexum en Jumbo zijn tot stand gekomen mede door het partnership van Zoncoalitie op het gebied van subsidieaanvraag, haalbaarheidsonderzoek, aanbesteding en realisatie”, aldus Adriaan Copper, Commercieel Directeur van Zoncoalitie.

Annexum heeft een sterk track-record op het gebied van het beheer en verduurzaming van supermarktvastgoed. Het verduurzamen van vastgoed is een investering die zowel op lange als op korte termijn een positieve invloed heeft op de waarde van het vastgoed.