Projecten

Bouwinvest - Solar Asset Management

Bouwinvest Real Estate Investors investeert vermogen van pensioenfondsen en verzekeraars in vastgoed, met als doel bij te dragen aan een duurzame, leefbare stad. Zoncoalitie verzorgt Solar Asset Management voor dertien locaties van deze klant.


 
  opdrachtgever
 

 

bouwinvest_logo

 

 

De vraag

Bouwinvest is een grote vastgoedbelegger met huurders, waaronder veel winkelcentra en supermarkten, door heel Nederland. Bouwinvest wil toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid en voegt daarom op zo veel mogelijk locaties zonnesystemen aan haar vastgoed toe. Maar de technische garanties die installateurs van zonnesystemen bieden en het structureren ervan met huurders vormen complexe vraagstukken, aangezien de huurders profiteren van de zonne-energie uit de gebouwen van Bouwinvest. 


Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie ondersteunt Bouwinvest door middel van Solar Asset Management met het beheer van maar liefst dertien vastgoedlocaties verspreid door het hele land. Voor deze klant houdt dat in: het creëren van aangepaste rapportages gericht op de eigendomsstructuren die relevant zijn, inclusief de verschillende garanties van de zonne-installateurs en hoe die zich vertalen naar huurders. Hierdoor is Bouwinvest in staat om de relatie met haar huurders zorgvuldig te managen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de garanties die haar zijn beloofd (en waarvoor zij heeft betaald) worden begrepen en nageleefd.

Bovendien heeft Bouwinvest behoefte aan rapportage op portefeuilleniveau voor haar aandeelhouders. Zoncoalitie levert deze aan Bouwinvest, waardoor het bedrijf een helder overzicht heeft van al haar zonnestroominstallaties in Nederland. 

Gerelateerde artikelen