Edmond de Rothschild - Bleiswijk

Zakelijke zonnepanelen van Zoncoalitie voor EdR
 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-devcon-840x473

 

EDR logo

 

 

In de wereld van groot zakelijk vastgoed speelt duurzaamheid een steeds prominentere rol. Edmond de Rothschild, een vooraanstaande naam in deze sector, heeft een belangrijke stap gezet op weg naar een duurzamere toekomst door samen te werken met Zoncoalitie en Devcon.


Het begin: haalbaarheidsstudie door Zoncoalitie

Als pionier in duurzaam vastgoedmanagement nam Edmond de Rothschild het initiatief om een haalbaarheidsstudie uit te laten voeren door Zoncoalitie. Deze studie identificeerde het potentieel voor de implementatie van een grootschalige zonnestroominstallatie op een van de panden, aan de Spectrumlaan in Bleiswijk.


De uitdaging: dakversterking met Devcon

Een uitdaging dook op toen bleek dat het dak constructief niet sterk genoeg was voor zonnepanelen. Na de door Zoncoalitie georganiseerde matchingsprocedure kwam Devcon in beeld. Door constructieve aanpassingen aan het dak te maken, wist Devcon maar liefst 2.092 zonnepanelen te plaatsen, met een totaal vermogen van 983 kWp.

De verdeling van de PV-installatie is ook het vermelden waard: één omvormer is aangesloten op de aansluiting van de huurder, die daarmee een groot deel van zijn energieverbruik kan compenseren. De andere vijf omvormers zijn aangesloten op een MLOEA-aansluiting (MLOEA staat voor meerdere energieleveranciers op een aansluiting) en leveren alle opgewekte energie terug aan het net. Hier heeft EdR een contract met energie- en dataspecialist Edmij voor afgesloten.


Het resultaat: duurzame transformatie in Bleiswijk

De gerealiseerde zonnestroominstallatie op de Spectrumlaan in Bleiswijk is een voorbeeld van duurzame transformatie in de praktijk. Met de toevoeging van 922.300 kWh aan groene stroom per jaar, draagt Edmond de Rothschild bij aan de verduurzaming van hun vastgoedportfolio.

Bleiswijk klein