Projecten

GAMMA Vlissingen

Gamma investeert in duurzaamheid met PV-installaties. Zoncoalitie adviseerde met het resultaat van 1014 zonnepanelen en een vermogen van 390 kWp.


 
aanbieder opdrachtgever
saman icon esselink

Aanleiding en behoefte

Esselink heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil graag onderscheidend zijn. Vandaar de wens om te investeren in dakgebonden PV-installaties op een deel van hun vestigingen. Deze uitvraag betreft de Esselink Bouwcentrum locaties in Hellevoetsluis, Zierikzee en Heinenoord en de GAMMA vestigingen in Vlissingen en Hellevoetsluis.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft Esselink geadviseerd over de mogelijkheden rondom de zonnepanelen. Ook verzorgde wij de technische haalbaarheidsstudies en de subsidieaanvraag. Vervolgens gingen wij samen opzoek naar een geschikte aanbieder van zonne-energie door een gerichte uitvraag naar onze leden. Hierdoor werd uiteindelijk Saman gekoppeld aan Esselink om hun daken te gaan verzonnen.

 

Resultaat

Samangroep heeft het zonnestroomproject van Bouwcenter Esselink verwezenlijkt waardoor inmiddels 6 grote daken van zonnepanelen voorzien zijn.

• 1014 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 390 kWp

 
Dit heeft ons veel geleerd dat waar we het eerst helemaal in eigen hand wilden houden met Zoncoalitie als 'meekijkende' partij, we er toch wel achter zijn gekomen dat hun inbreng van grote waarde is. We begonnen met acht panden, daarvan bleven er na het onderzoel zes over en viel er na nadere inspectie nog één af. Het was dus leerzaam we er een partij bij hadden met veel kennis en ervaring.
Taco van Dieren - Directeur

Gerelateerde artikelen