Groendus en Zoncoalitie realiseren zonnedaken voor Makro

Makro zonnedak

Makro heeft een grote zonnecentrale in gebruik genomen. Een feestelijk moment dat werd gevierd op het dak van Makro Duiven. Op nog 4 andere daken wordt druk gebouwd. In totaal worden er 8.720 zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van bijna 2.500 kilowattpiek, vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer 1.500 huishoudens per jaar.

 

Mogelijkheden in kaart

Eén van de kernwaarden van Makro is duurzaamheid. Het terugdringen van haar uitstoot neemt Makro evenzeer serieus. Het vervangen van alle koel- vriesinstallaties naar CO2 koel-vriesinstallaties is daar een voorbeeld van. Ook het realiseren van de zonnedaken is weer een grote aanvullende stap in de verduurzaming. Onafhankelijk platform Zoncoalitie trof de voorbereidingen en zette een tender uit, waarbij Groendus als winnaar uit de bus kwam.Remko Wilson, directie Zoncoalitie: “Wij zijn in 2018 al gestart met alle voorbereidingen voor dit project. Ik ben blij en trots dat we het project nu met Makro en Groendus hebben gerealiseerd. Vandaag starten we met het opwekken van groene energie, zodat Makro een groene toekomst tegemoet gaat.” Marc van Putte, commercieel directeur van Groendus vult aan: “Niet alleen deze vestiging heeft een geschikt dak voor zonnepanelen. We bouwen momenteel ook vier andere zonnecentrales voor Makro in Delft, Nuth, Vianen en Groningen.”


Met eigen opwek bijdragen aan klimaatdoelen

Benjamin Weiss, CFO Makro Nederland: ´“Ik ben ontzettend blij met de zonnecentrales die we op onze daken realiseren. Met 5 zonnecentrales wekken we straks maar liefst 10 procent ons energieverbruik, van al onze 17 winkels in Nederland, zelf op.”Naast de directie van Makro was Olaf Schulze, director Energy Management, van Duitse moederonderneming METRO AG aanwezig: Schulze: “De zonnecentrales van Makro Nederland produceren meer dan 4 miljoen kWh per jaar. Een grote bijdrage aan de klimaatdoelen van METRO AG. En het maakt Makro Nederland één van de duurzame koplopers binnen ons concern.”


Vooroplopen in de energietransitie

Makro is een mooi voorbeeld van een grote organisatie die haar verduurzamingsplannen, ondanks een dynamische periode als horeca-leverancier, heeft doorgezet. Marc van Putte: “Makro laat met hun zonnecentrales zien aan hun klanten en medewerkers dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. En dat ze bereid zijn hierin te investeren. Tegelijkertijd heeft de realisatie een goede businesscase en dat maakt het een prachtig project.”

 

-----------------------------------

 

Over Groendus

Groendus is de alles-in-één duurzame energiepartner voor zakelijk Nederland. Samen gaan we voor 100% schone energie, op elk moment en voor iedereen. We bouwen met al onze klanten aan een nieuw, toekomstbestendig energiesysteem. Door vooruit te denken én vooruit te doen.
Met 110 medewerkers werkt Groendus vanuit Utrecht en Haarlem. Groendus helpt meer dan 4.000 klanten met besparen, opwekken en in- en verkopen van duurzame energie. Groendus realiseerde al meer dan 300 zonnecentrales in Nederland. Ruim 42.000 energie-aansluitingen zijn aangesloten op het platform Mijn.Groendus. Inmiddels worden ruim 200 zakelijke locaties zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf direct gekoppeld met duurzame producenten in de buurt via de Groendus Energiemarktplaats.

Denk vooruit en doe vandaag.
www.groendus.nl


Over Makro Nederland

Makro is een écht Nederlands merk en al ruim 50 jaar dé fullservicegroothandel voor ondernemend Nederland. Sinds 1998 is Makro Nederland onderdeel van het Duitse METRO AG, met ruim 97.000 medewerkers, 679 verkooppunten in 24 landen, en valt onder de salesdivisie METRO Cash & Carry. Makro Nederland heeft 17 vestigingen met een horecabezorgservice door heel Nederland. Er werken 3.500 medewerkers, waarvan ongeveer 300 op het hoofdkantoor.

Makro is er voor alle ondernemers en doet het groots. Met een gigantisch assortiment (60.000 vaste producten), grote winkels (12.000 tot 15.000 m²) en veel vakmanschap draagt Makro groots bij aan het succes van horeca Nederland. Het is onze ambitie om de #1 groothandel te worden.

Doe het groots.Doe het Makro.

www.makro.nl


Over Zoncoalitie

Met Zoncoalitie realiseer je zonnepanelen op je bedrijfspand. Met onze expertise en onafhankelijk advies verzorgen wij de technische en commerciële haalbaarheidsstudies. Daarna zoeken we de beste aanbieding bij meer dan 20 aangesloten aanbieders. Zo realiseren we samen turn-key projecten. We helpen je daarna om de installaties te beheren en daarmee het rendement te bewaken. Zo kun je zorgeloos schone stroom opwekken met de zon.Zoncoalitie, altijd de beste keuze voor jouw zonnestroom project

www.zoncoalitie.nl