Kazerne Amsterdam Osdorp

Zonnepanelen op de kazerne Amsterdam Osdorp
 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-solnet-250x141

 

Brandweer

 

Aanleiding

Zoncoalitie hielp de Brandweer Amsterdam-Amstelland de afgelopen jaren al op heel wat locaties met verduurzamen. Ook het bijzondere golvende dak van de kazerne Amsterdam Osdorp aan de Ookmeerweg werd voorzien van een passend zonnestroomsysteem, dat natuurlijk voldoet aan alle veiligheidseisen die de brandweer hieraan stelt.

 

Onze ondersteuning en oplossing

De Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren door Zoncoalitie, op basis waarvan doelgericht kon worden gezocht naar een geschikte uitvoerder voor dit project. Het matchingsproces vond plaats op ons platform van 20+ installateurs van zonne-energie. De brandweer koos al snel voor Solnet, waarna ervoor werd gekozen het oude sedum van het schuine dak te verwijderen. Daarna werd de zonnestroominstallatie succesvol gerealiseerd. 

Vervolgens had de Brandweer Amsterdam-Amstelland behoefte aan meer inzicht in de financiële prestaties van de verschillende zonnesystemen in haar portfolio. Hierbij komt onze dienst Solar Asset Management goed van pas. Zoncoalitie beheert nu in totaal tien brandweerlocaties en de brandweer heeft de ambitie om in de toekomst meer kazernes toe te voegen en op termijn ook haar wagenpark van brandweerwagens te elektrificeren.

 

Resultaten

• 124 zonnepanelen
• 62 kWp vermogen

1dd41e11-54cc-42a8-bd84-86856bfa5858712d824f-b9a6-459f-825b-0915ee1ea71a