Nissan Amsterdam

Nissan Amsterdam
Aanbieder Opdrachtgever
aanbieders-janszon-840x473


klanten-nissan-250x141

Aanleiding en behoefte

Het dak van Distributiecentrum Nissan is tot op heden het grootste zonnedak binnen de Randstad. Het object stelde haar dak in de Amsterdamse Haven beschikbaar voor huishoudens die zelf geen (geschikt) dak hadden voor zonnepanelen, met behulp van Amsterdams Crowdfunding platform Zonnepanelendelen.nl.

Onze ondersteuning en behoefte

Zoncoalitie heeft samen met Nissan gekeken naar wat de mogelijkheden waren voor het installeren van zonnepanelen op hun grote dak. Zo hebben wij gekeken naar wat er technisch mogelijk was. Ook hebben wij samen met Nissan gekeken wat de beste financiële constructie was voor het produceren van zonne-energie. Uiteindelijk hebben we JansZon aan Nissan kunnen koppelen nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat er nodig was. Hierdoor is het zonnestroomproject succesvol gerealiseerd en wordt daarmee 900 huishoudens aan stroom per jaar duurzaam opgewekt.

 

Resultaat

Op het gigantische dak van Distributiecentrum Nissan in Amsterdam zijn sinds 2018 bijna 9000 zonnepanelen aangelegd. Dit is tot op heden het grootste zonnestroomproject binnen de randstad waar Zoncoalitie advies en ondersteuning bij geboden heeft.

 

Key facts
  • 3000 kWp vermogen
  • 8.911 zonnepanelen