XXL sorteercentrum PostNL - Alphen aan den Rijn

Zakelijke zonnepanelen gerealiseerd door Zoncoalitie voor PostNL
 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-solnet-250x141

Logo PostNL

PostNL heeft deze week haar nieuwste pakkettensorteercentrum geopend in Alphen aan den Rijn, waarmee het totale aantal sorteercentra op 28 komt. Het moderne pand, gelegen aan de Steekterweg, strekt zich uit over bijna 8.000 vierkante meter en behoort tot de meest duurzame bedrijfsgebouwen van Nederland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een innovatieve samenwerking met Zoncoalitie, Solnet en iWell.
 
In het streven naar een gebouw met een minimale milieu-impact heeft PostNL samen met Zoncoalitie het grootste zonnedak tot nu toe op haar vastgoed laten realiseren. Solnet, de EPC’er die de tender heeft gewonnen, heeft het dak voorzien van 1.864 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 801,52 kWp. Dit zonnestroomsysteem, in samenwerking met de door iWell gerealiseerde batterij, zal deze locatie voornamelijk laten opereren op haar eigen groene energie.

De samenwerking tussen PostNL, Zoncoalitie en Solnet heeft geresulteerd in een gestructureerde tender die de marktwerking maximaal heeft benut. Deze aanpak geeft inzicht in de toegevoegde waarde van tenderen, wat heeft geleid tot een succesvolle realisatie van het project.

De opkomst van dit soort ultramoderne logistieke centra bevestigt de toewijding van grote bedrijven aan duurzaamheid en innovatie. Zij vergroten niet alleen de efficiëntie van bepaalde bedrijfsprocessen, maar tonen ook hoe bedrijven kunnen opereren binnen een congestiegebied.
 
 
Post NL - Alphen ad Rijn dronefoto4 (1)
 
Post NL - Alphen ad Rijn dronefoto5 (1)

 

Key facts
  • 801 kWp vermogen
  • 1864 zonnepanelen