Projecten

Praxis Capelle aan den IJssel

Samen met vastgoedvermogensbeheerder CORUM Investments zijn wij druk bezig om hun panden te voorzien van zonnepanelen. Zo ook op het pand van de Praxis in Capelle aan den IJssel, hoewel de draagconstructie van het dak aanvankelijk niet goed genoeg leek.


 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-groendus

 

klanten-corum-250x141

 

Aanleiding en behoefte

Bij CORUM Investments staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daaruit volgde de wens om te investeren in zonnepanelen op het pand van Praxis in Capelle aan den IJssel. 

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft CORUM Investments geadviseerd over de mogelijkheden rondom zonnepanelen. Ook verzorgden wij de technische haalbaarheidsstudie en de subsidieaanvraag. Vervolgens gingen wij samen op zoek naar een geschikte aanbieder van zonne-energie door gerichte uitvraag bij onze leden. Hierdoor werd CORUM uiteindelijk gekoppeld aan Groendus. 

Resultaten

Door middel van dakankers werd het gewicht van de installatie verlaagd van 18 kg tot 15 kg per m2. Dit leidde tot een prachtig eindresultaat van 820 zonnepanelen en 483 kWp aan vermogen. De opgewekte energie wordt rechtstreeks aangeboden aan gebruikers van groene energie in de regio.

 

Praxis 3Praxis 1

 

Doe de gratis vastgoedscan

Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op?

Ontvang een gratis legplan van jouw dak inclusief business case

Gerelateerde artikelen