Projecten

Sportplaza Mercator Jan van Galenstraat

Bekijk hier foto's van het zonnestroomsysteem dat Sportplaza Marcator op de locatie Jan van Galenstraat in samenwerking met Zoncoalitie liet installeren.


 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-janszon-840x473

 

logo sportplaza mercator

 

Aanleiding

Sportplaza Mercator is een sporthal met een overdekt en een openluchtzwembad in het Amsterdamse stadsdeel West. Het sportcentrum is met begroeide daken en muren gebouwd naar ontwerp van Ton Venhoeven CS en werd in 2006 opgeleverd. Naast het zwembad bevinden zich in het sportcentrum ook een fitnesscentrum, zonnebank, sauna & stoombad, kinderopvang, horeca, feestzaal en een recreatieterrein. Bij Mercator bestond de wens om het groendak verder te verduurzamen door middel van een zonnestroominstallatie.

Onze oplossing

Zoncoalitie heeft Sportplaza geadviseerd over de mogelijkheden rondom zonnepanelen. Daarna verzorgden wij de technische haalbaarheidsstudie en de SDE-subsidieaanvraag. Vervolgens gingen we samen met de klant op zoek naar een geschikte aanbieder van zonne-energie door gerichte uitvraag bij onze leden. Hierdoor werd Mercator al snel gekoppeld aan Janszon om het project uit te voeren, wat leidde tot een prachtig samenspel van begroeiing en zonnepanelen!

Resultaten

• 298 zonnepanelen
• 95 kWp vermogen

Sportplaze Mercator Jan van galenstraat DJI_0073-HDR

 

Gerelateerde artikelen