Projecten

XIOR student housing

Xior biedt studentenkamers aan in 42 Europese steden. Om haar duurzaamheidsdoelen te bereiken heeft deze organisatie ervoor gekozen zonnepanelen te laten installeren op haar locatie op een steenworp afstand van het centrum van Maastricht.


 
aanbieder opdrachtgever
aanbieders-devcon-840x473

 

xior-logo

 

Aanleiding

Xior bouwt al sinds 2007 als eigenaar en exploitant aan kwalitatieve en betrouwbare studentenhuizen voor studenten op zoek naar een plek waar ze in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. Omdat Xior haar klimaatambities zeer serieus neemt, wilde de organisatie het dak van haar panden aan de Becanusstraat in Maastricht laten voorzien van zonnepanelen. 

Onze ondersteuning en oplossing

Xior liet een haalbaarheidsstudie uitvoeren door Zoncoalitie, op basis waarvan doelgericht kon worden gezocht naar een geschikte uitvoerder voor dit mooie project. Het matchingsproces vond plaats op ons platform met 20+ installateurs van zonne-energie.

Xior koos voor Devcon, een partij met ruime ervaring in het realiseren van dit soort duurzame energieprojecten. De betrokken huisinstallateur EPM constateerde dat de aansluiting van de koeling in de technische ruimte op het dak ook gebruikt worden voor de zonnepanelen, wat leidde tot een mooie besparing. Na een vlotte samenwerking werden de zonnepanelen succesvol gerealiseerd.

Resultaten

• 894 zonnepanelen
• Vermogen installatie: 358 kWp

dji_fly_20230425_155738_71_1682496034074_photo_optimized

Gerelateerde artikelen