Blog

ISDE voor zakelijke zonnepanelen: tijd om actie te ondernemen

De ISDE voor zonnepanelen van zakelijke gebruikers met een kleinverbruikersaansluiting nadert haar einddatum. Vraag de subsidie snel aan!


De ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) voor de uitrol van kleinschalige windturbines en zonnepanelen bij zakelijke gebruikers nadert de einddatum. Nu de tweede helft van het jaar voor de deur staat, is het belangrijk dat zakelijke gebruikers die de stap naar zonne-energie willen zetten, zich hier bewust van zijn. De ISDE voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers blijft voorlopig beschikbaar tot 2030.

De ISDE-subsidie, opgezet door de Nederlandse overheid, biedt bedrijven financiële ondersteuning bij de investering in duurzame energieopwekking. Door middel van deze regeling kunnen bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting (maximaal 3x80A) een subsidiebedrag ontvangen op basis van het vermogen van de geïnstalleerde zonnepanelen. Hierdoor wordt de financiële drempel om over te stappen naar zonne-energie verlaagd. De subsidie voor zonnepanelen is nu € 125 per kW piekvermogen, waarbij de installatie minimaal een piekvermogen van 15 kW heeft.

Maar met het aflopen van de ISDE-subsidie voor zakelijke zonnepanelen op 31 december 2023, is het van cruciaal belang dat bedrijven snel actie ondernemen als zij nog van deze financiële ondersteuning willen profiteren. Het tijdig aanvragen is essentieel om in aanmerking te komen voor de ISDE. Door nu stappen te ondernemen, kunnen bedrijven niet alleen aanzienlijke besparingen realiseren op hun initiële investering, maar ook op de langere termijn profiteren van lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.


Andere subsidies voor zakelijke zonnepanelen

Hoewel de ISDE-subsidie binnenkort afloopt, betekent dit niet dat de mogelijkheden voor zakelijke investeringen in zonnepanelen verdwijnen. Er zijn nog steeds andere stimuleringsregelingen en financieringsmogelijkheden beschikbaar om duurzame investeringen te ondersteunen, zoals de EIA en de SDE++.

Wij raden bedrijven die de overgang naar zonne-energie willen voortzetten aan om contact op te nemen met relevante instanties en experts zoals Zoncoalitie om alternatieve opties te verkennen en te bepalen welke financiële ondersteuning het beste past bij hun specifieke behoeften en doelen. om alternatieve opties te verkennen en te bepalen welke financiële ondersteuning het beste past bij hun specifieke behoeften en doelen. 

Meer lezen over aanvraag van de ISDE voor zakelijke gebruikers? Bekijk de voorwaarden op de website van de RVO.

Doe de gratis vastgoedscan

Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op?

Ontvang een gratis legplan van jouw dak inclusief business case

Gerelateerde artikelen