Onze missie

1x1px

Zon-op-dak de norm maken op vastgoed

Samen willen wij ervoor zorgen dat elk groot dak in Nederland gebruikt wordt voor het opwekken van zonne-energie. Hoe helpen wij vastgoedeigenaren en gemeenten om meer zonnestroom projecten te realiseren?

email-50px-1

SDE subsidieaanvraag

We zorgen voor een correcte SDE subsidieaanvraag, op de naam van de vastgoedeigenaar.

architecture-50px

Technische haalbaarheidsstudies

We zorgen voor de benodigde technische haalbaarheidsstudies voor de SDE aanvraag.

balance-50px

Vergelijkbare en concurrerende offertes

We zorgen dat u kunt kiezen uit vergelijkbare en concurrerende offertes, zodat u altijd de juiste keuze maakt voor uw project.

chart-50px

Keuze exploitatiemodel

We adviseren onafhankelijk in de keuze voor het juiste exploitatiemodel voor de klant.

roi-50px-1

Financiering

We adviseren onafhankelijk over financieringsmogelijkheden zodat onze klanten nooit tegen verassingen aan lopen in de toekomst.

advice-50px-1-1

Juridische en fiscale aspecten

We adviseren onafhankelijk over juridische en fiscale aspecten van het zonnestroom project en halen zo alle mogelijke obstakels uit de weg.

Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed.

Over ons

Vereniging de Zoncoalitie is in 2016 geïnitieerd door Gemeente Amsterdam en Alliander, onder de vlag van Amsterdam Smart City. De vereniging heeft zich ten doel gesteld om de markt voor zonne-energie te stimuleren om zo bij te dragen aan een versnelling van de energie transitie. Op ‘arms length’ van de vereniging is in 2017 het projectbureau Zoncoalitie opgericht. Deze met het doel om vastgoedeigenaren op onafhankelijke wijze te informeren over de mogelijkheden en voordelen van zonnestroom.

De adviseurs van het projectbureau zijn geheel onafhankelijk, en dus niet verbonden aan de leden van de vereniging. Ze verzorgen subsidieaanvragen, geven onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel en voeren technische haalbaarheidsstudies uit. Dit resulteert in een projectrapportage op basis waarvan aanbieders vervolgens offertes kunnen stellen. Deze zijn consistent aan elkaar. De vastgoedeigenaar kan na afloop uit vergelijkbare offertes de meest geschikte aanbieder kiezen. De vastgoedeigenaar kan tevens zelf aanbieders nomineren, daarnaast krijgen de leden van de vereniging altijd de mogelijkheid om een offerte uit te brengen.

Zoncoalitie richt zich op daken vanaf circa 500m2 met een grootverbruik aansluiting, vaak in eigendom van vastgoedbeleggers of -fondsen.

 

Volg ons op Social Media

Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en projecten via Social Media.

linkedin-50px